Ce ar revela o cardiograma a dorințelor inimii?

Întrebare: Ce este Șechina?

Răspuns: Șechina reprezintă toate dorințele create de Creator, unite într-o singură dorință echivalentă, care se contopește cu Creatorul în același tip de dăruire, așa cum este El. Adică, dorința de a primi plăcere este corectată total către dăruire.

Dar în relați cu noi, Șechina este ”în praf”. Creatorul a creat dorința de a primi plăcere și a adus-o la corectarea finală: starea corectată, finală, a treia, există deja. Totuși, noi ne simțim ca fiind în afara Șechinei, într-o asemenea măsură încât suntem ascunși de ascundere, ceață, decepție.

De aceea, simțim ca și cum nu aparținem dorinței comune, corectate, și trebuie să muncim din greu să ne unim cu ea. Imaginați-vă că toate lumea este complet corectată în afară de tine, iar tu vezi lumea complet coruptă. De aceea, trebuie să îți corectezi percepția și să te alături restului lumii, Șechinei.

Trebuie să îi ceri Creatorului să te facă echivalent cu El; asta înseamnă să aparții Șechinei. Dar cum poate cere cineva, dacă nu o poate face în mod artificial? Cererea vine din adâncul inimii, într-un fel în care nu poate fi oprită.

Imaginează-ți că toate dorințele inimii tale sunt vizibile tuturor pe un mare ecran, ca și cum senzorii unei cardiograme sunt atașați inimii tale, arătându-le tuturor dorințele tale, gândurile despre alții, visurile tale legate de viitor. Iar tu ești incapabil să oprești această transmisie și nu ai control asupra inimii tale. Normal, te vei simții rușinat dacă aceste dorințe fac referire la tine. Dar dacă legi aceste dorințe de Creator, știind că El ți le trimite, că nu ai nimic de ce să fii rușinat, atunci nu ești rușinat de dorințele care se trezesc în inima ta. Te vei simții rușinat numai de ceva pe care l-ai fi putut face ca să corectezi inima ta, dar nu ai făcut-o.

Și începi să verifici asta. Vezi că Creatorul trimite diferite dorințe, făcându-ne să ne gândim la furt, crime, violențe, la cum să înșelăm pe toată lumea. Ai vedea asemenea imaginii dacă inima ta ar fi afișată pe ecran. Dar toate aceste gânduri se trezesc în noi de Sus și nu voi sunteți cei care le stăpâniți.

Și împreună cu asta, veți vedea că ați avut oportunitatea să faceți fiecare imagine la fel ca Creatorul, dar nu ați folosit asta. Iar acum sunteți rușinați de faptul că nu v-ați corecta sau nu ați cerut corecția. Poate nici măcar nu ați făcut un efort de a corecta ceva, sau poate ați încercat și ați realizat că nu o puteți face, dar nu ați cerut ajutorul Creatorului.

Toate aceste stări pe care le-ați fi putut corecta dar nu ați făcut-o, vă provoacă o stare de rușine acum. De asta vă simțiți rușinați acum și nu de imaginile teribile care sunt dezvăluite în inima vostră și care vin de Sus.

Dacă încercați să aduceți tot ce aveți în posesie în echivalență cu Creatorul, atunci începeți să revelați toate detaliile: de unde vin, de ce, pentru ce, cum să cereți ajutor și cum să le faceți să meargă. Dar dacă nu aveți nicio intenție să vă corectați voi înșivă, atunci nici măcar nu ați deschis pachetul trimis vouă sau nici măcar nu realizați ce vine.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 5/31/12, Shamati nr. 50

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: