Ce ascunde aceasta scanteie de lumina?

Lumina Superioara inconjuratoare umple intreaga realitate si totul depinde ce cel care o primeste. Nimic nu se schimba vreodata; Creatorul a creat un punct al dorintei in Lumina Sa si nimic altceva  nu exista. Intreaga evolutie apare in acest punct care se extinde, schimbandu-si marimea pentru ca simte aceasta ca primire. Prin urmare, dorinta este acel punct care creste in perceptia primitorului.

Dorinta nu creste de la sine ci prin senzatia existentei celui care Daruieste. In prima etapa de dezvoltare (Behina Aleph), creatura se simte ca un primitor. In momentul in care il simte pe Daruitor, ea incepe sa se schimbe.

In etapa urmatoare, (Behina Bet), creatura doreste sa fie similara cu Daruitorul si incepe sa se intrebe cum sa realizeze asta. Acest lucru pune bazele inceputului lui Zeir Anpin, etapa trei (Behina Gimel), in care este creata o copie a Creatorului prin calea primirii pentru daruire.

Atunci, dobandind senzatia a ce inseamna a fi similar cu Creatorul, creatura intra in etapa patru (Behina Dalet) si doreste ajunga la conditia Daruitorului. Aici creatura simte rusinea, si are loc Prima Restrictie (Tzimtzum Aleph). Astfel, cu exceptia creatiei initiale ca si existenta prin absenta, toata dezvoltarea ulterioara este indusa prin senzatia Daruitorului.

In Lumina Superioara nu exista schimbari. Inteleptii  ne-au spus chiar ca in Lumea Infinitati (Ein Sof) va fi cea mai mica dintre Lumini, Nefesh De-Nefesh. In spiritualitate, calculele sunt facute nu in greutate sau volum; ci mai degraba calitatea este cea care conteaza.

Dintr-un minuscul punct, ne spun fizicienii s-a nascut Universul. Cum? Ei nu stiu pentru ca, de fapt, totul este masurat in conformitate cu un criteriu total diferit pe care inca nu il avem, criteriul importantei. Noi ne gandim ca importantei ii lipseste substanta si ca nu este cu adevarat reala, dar de fapt, este cea mai semnificativa si eficienta.

Prin urmare, marimea Kli-ului este determinata de constientizarea importantei Daruitorului. Cu alte cuvinte, Lumina depinde in ce grad dezvolt vasul. Lumina este doar o scanteie, vasul este de marimea unui bob, si eu le pot creste pana la marimea Infinitatii. Depinde in intregime de mine.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala 20.09.2010, Maretia unei persoane depinde de credinta sa in viitor

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: