Ce este angajamentul mutual?

In esenta, angajamentul reciproc (patrunderea mutuala – Itcalelut) este cel mai profund act; si nu este nimic care sa se compare ca valoare cu el. El deriva din planul Creatiei. Creatorul, Lumina Superioara creaza dorinta de a primi placere care are drept scop exclusiv, umplerea ei insasi cu absolut tot ce contine Lumina. Este literalmente o sclava a Luminii, pentru a o experimenta mai tarziu, ca placere, ca viata insasi.

In aceasta forma, aceasta dorinta nu poate fi numita creatura pentru ca ea nu are inca autonomie si este complet dependenta de Lumina. Prin urmare, in stadiul de creatura ea nu exista, asemenea unei umbre care nu poate exista separat de persoana sau obiectul care o genereaza.

Dar Creatorul isi doreste pentru creatura Lui sa fie autonoma, asa cum este El insusi. Pentru asta, creatura trebuie sa parcurga un drum lung, mai lung decat cel parcurs de  picatura seminala pana sa se transforme intr-un organism viu. La urma urmelor, creatura este creata ca umbra a Luminii ca o imprimare, ca un opus al Ei. Dar treptat, sub influenta Luminii, incepe sa evolueze.

Si toata dezvoltarea ei ulterioara, in procesul celor patru trepte de expansiune a Luminii Directe si infatisate de lumile Adam Kadmon, Atzilut, Bria, Ietzira, Asia, lumea noastra, coborarea sufletelor in lumea corporala si urcarea lor la sursa are loc in baza angajamentului mutual dintre dorinta si Lumina. In acelasi timp, creatura absoarbe toate calitatile si proprietatile Creatorului si devine asemenea Lui.

In plus, datorita faptului ca ea acumuleaza o structura interna mai complexa, are oportunitatea sa invete toate detaliile Creatiei in toata profunzimea lor. Astfel, creatura incepe sa stie ce a facut Creatorul in interiorul ei. Invatand ea insasi ca produs al Luminii Superioare, creatura incepe sa fie capabila sa-L cunoasca pe Creator. Dupa este scris: „Din actiunile Tale am sa Te cunosc”. Iar toate acestea se datoreaza actiunii numita angajament mutual.

Din Programul Tv „Cabala pentru incepatori” 10/27/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: