Ce este bun şi ce este rău?

Puterea Luminii care reformeaza permite unei persoane să se bucure de daruire. Apoi, ea in sfarsit intelege ce inseamna sa te intorci la sursa Luminii, la bunătate.

Tot ceea ce a bucurat o persoană, în dorinţa sa egoista, acum ii aduce durere, iar tot ceea ce a suferit datorita egoismului sau, acum îi aduce plăcere. Totul este inversat, după cum se spune: „. Am văzut o lume inversă.”

Totul s-a inversat, deoarece nu există nimic, decat cele două influenţe: primirea sau daruirea. Nu este nimic, decat aceste două senzaţii: Una sau alta, atunci când una creşte, cealalta scade sau invers.

Deci, noi trebuie să înţelegem că dezvoltarea noastră este posibilă numai datorită luminii superioare, care ne va lasa sa simtim ca daruirea este buna şi ca primirea pentru sine este rea. Numai atunci vom fi capabili să avansam şi nu înainte.

Aşa cum acum lucrez în scopul de a umple dorinţa mea de a primi, voi lucra în scopul de a umple dorinţa mea de a darui. Dar când actionam pentru daruire, lucrăm în vasul general, în Malchut a Infinitului, în sufletul colectiv.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala,13 /11//2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: