Ce este Iubirea?

Iubirea este aspiratia de a implini dorintele altei persoane, dar pentru a face asta, mai intai trebuie sa inteleg dorintele sale. Daca avem aceleasi obiceiuri, ganduri, percepere a realitatii, atunci am inteles si stiu cum sa indeplinesc dorintele celuilalt. Cu alte cuvinte, pot exprima iubirea mea.

Nu are importanta daca iubirea mea este fizica sau spirituala. Cheia este in implinirea dorintei unei alte persoane. Dar ce ar trebui sa fac daca nu inteleg dorinta lui sau a ei? Astfel devine necesar sa avem dorinte care sunt oarecum similare cu cei dragi.

In Kabbalah aceasta se numeste echivalenta de forma. Fara indoiala, fiecare dintre noi are diferite dorinte, dar pentru ca eu sa te inteleg, forma dorintei tale ar trebui sa fie similara cu a mea. Acest lucru imi va permite sa creez un model interior, similar cu dorinta ta si prin acest model stiu cum si ce iti pot da. Imaginandu-mi dorinta ta in mine insumi, eu am inteles cum as simti daca primesc aceeasi implinire. Din moment ce stiu ca doresti acelasi lucru, eu sunt capabil sa-ti satisfac dorinta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: