Ce este mai important: Viteza sau profunzimea analizei?

Intrebare: Daca viteza inaintarii si numarul de discerneri sunt esentiale pentru progresul spiritual, atunci este neclar ce trebuie sa facem. Trebuie sa discernem fiecare stare cat mai profund cu putinta, sau trebuie sa incercam sa o inlocuim cu o stare noua, cat mai repede cu putinta?

Raspuns: Nu poti patrunde intr-o stare noua daca nu ai terminat cu discernerea celei anterioare. Trebuie sa clarifici amanuntit starea in care te afli. In clipa in care termini aceasta analiza, starea este inlocuita. Nu putem sa ne schimbam starile cu forta. Fiecare stare dureaza pana cand simti ca nu mai poti sa mai ramai in ea si ca trebuie sa inaintezi. Asa are loc dezvoltarea materiala, in evolutie – si e la fel si cu dezvoltarea spirituala.

Atunci cand incepem sa ne uram starea si nu mai putem sa o suportam, aceasta atitudine ne forteaza sa iesim din ea. La urma urmei, ura inseamna distanta in lumea spirituala. Astfel, patrundem intr-o noua stare. Insa lucrul important aici este discernerea corecta. Altfel, se poate intampla ca un nebun sa stea cu bratele incrucisate si sa se consume pe sine.

Trebuie sa folosim toate mijloacele care ne sunt date (studiul, grupul si diseminarea), mai degraba decat niste oportunitati efemere care ni se par si ele reale. Daca actionam pentru a ne uni cu prietenii, pentru a dezvalui daruirea si o garantie reciproca intre voi ca sa descoperiti forta daruirii, Creatorul, in interiorul ei, atunci aceasta e directia corecta a lucrarii. Daca va disipati energia in mii de alte directii si actiuni, atunci nu faceti decat sa va irositi forta si, in consecinta, sa deviati de la calea dezvoltarii voastre.

Din partea 1 a Lectiei zilnice de Cabala  21.07.10, Articolul Si a fost seara si apoi a fost dimineata

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: