Ce il face pe Cabalist sa sufere

Un Cabalist sufera atunci cand vede ca lumea ramane in urma in avansarea spre spiritualitate, in revelarea Creatorului, in viata perfecta. Suntem capabili sa o facem, avem toate conditiile pentru asta, dar ignoram sansa si nu o facem. Astfel ne provocam diverse probleme si aducem suferinta Creatorului.

Cabalistul este cel care sufera cel mai mult pentru ca el a obtinut revelarea Creatorului. Astfel, in ceea ce priveste legatura cu lumea este ca si o mama fata de copilul sau. Intreaga lume este Kelimul sau, partile sufletului sau. Cat timp nu sunt corectati, Cabalistul sufera pentru ei mai mult decat sufera ei.

Fiecare persoana simte egoismul sau si sufera pentru ca Kli-ul (vasul, dorinta) este gol. Astfel, Cabalistul include tot. El vrea sa ii trateze pe toti cu dragoste si sa implineasca pe fiecare cu bunatate absoluta. Totusi, oamenii nu o doresc ; ei nu vor sa se uneasca si sa isi anuleze egoismul, nici macar putin pentru ca sa poata crea o singura dorinta (Kli) care sa poata fi umplut cu Lumina Infinitului.

Un Cabalist nu poate corecta lumea; el poate doar suferi pentru ea si astepta pana cand oamenii vor dovedi ca sunt gata chiar si putin pentru a avansa. Cu siguranta, cel mai mult din ceea ce el simte pentru studentii sai este indreptat spre scop. Nu ii poate avansa artificial deoarece le va face rau si intarzia dezvoltarea. De aceea, el vorbeste cu ei la nivelul lor.

Noi studiem sursele autentice, si conectarea cu ei determina cat de mult putem primi de la ei. Asta este exact ceea ce dezvalui si nu ceea ce inteleg in dorinta mea. Lucrez cu nevoia colectiva care apare pentru a fi dezvaluita tuturor.

Din Kabbalah pentru incepatori 12/13/2010, “Cine este Kabbalist”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: