Ce ne împiedică să începem să trăim?

Întrebare: Ce mă opreşte să încep să trăiesc în prieteni?

Răspuns: Ai tot ceea ce îţi trebuie pentru a face asta, dar nu ar trebui să aştepţi să vină de sus, fără ajutorul tău.

Singurul lucru care îţi lipseşte este recunoaşterea în mintea şi inima ta a faptului că spiritualitate este obţinută numai în conexiune, că spiritualitatea şi conexiunea ar trebui să fie integrate într-un întreg, iar Creatorul este descoperit în conexiune.

Nu există decât aceste trei elemente: tu, conexiunea şi Creatorul. Ar trebui să înţelegi mai intern aceste lucruri .

Conexiunea se numeşte „Tora” şi este şi vasul şi Lumina care ar trebui să consolideze şi să conecteze cele două puncte, eu şi Creatorul, într-unul singur.

Toată lumea ar trebui să se verifice relativ la asta şi să vadă unde se află şi să se îngrijoreze faţă de prietenii care încep să fie mai slabi şi să aibă mai puţină putere. Dacă observăm că un prieten vine mai puţin la lecţii şi la adunările prietenilor, sau vine dar încearcă constant să se angajeze în alte lucruri şi găseşte justificări pentru asta, nu ar trebui să îl lăsăm singur. Numai un motiv serios poate justifica absenţa de la lecţii şi asta numai ocazional.

Mă doar inima când văd astfel de cazuri. Nu sunt îngrijorat de cei care au plecat. Dacă asta le este soarta, nu este nimic de făcut. Totuşi, ar trebui să ne întrebăm dacă am făcut suficient să trezim importanţa scopului în ei. Dacă nu am făcut, atunci este vina noastră şi ei vor lipsi în conexiunea de mai târziu dintre noi. Ne va lipsi acea parte, pentru a construi întregul vas.

Motivul pentru asta este lipsa de respect pentru alţii, pentru prieteni, atunci când atitudinea noastră faţă de ei asta ca şi cea faţă de nişte străini. Totuşi, nu este un străin ci un prieten care trebuie să fie mai important pentru tine decât propria persoană, deoarece sufletul tău depinde de el. Îţi doresc o viaţă lungă, dar ar trebui să ştii că fără prieten, viaţa ta se va termina la nivelul animal. Dacă vrei să ai grijă de sufletul tău, acesta este în prieten.

Asta este un fapt, fie că îţi place sau nu şi nu contează dacă îl accepţi sau nu. Acum, trebuie să decizi şi să faci o alegere: Accepţi sau nu? Nu îţi doreşti asta şi nimeni nu spune că trebuie să vrei asta. „A primi” înseamnă că, de acum, trebuie să ai în vedere tot timpul acest lucru, în fiecare acţiune pe care o faci, în fiecare dorinţă şi gând.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 7/4/13, Scrierile lui Rabash

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed