Ce Tip De Iubire Va Avea Intaietate?

Dorinta noastra de a ne delecta este impartita in doua parti: o parte necorectata (dragostea de sine) si partea corectata (dragostea de Creator sau pentru aproapele tau). Avansam din aceasta lume pana la Sfarsitul Corectarii, imbogatind partea corectata si reducand partea necorectata in toate dorintele sufletului nostru, de la prima pana la a 613-a dorinta.

Daca nivelul dorintei pentru noi insine este la 100%, dar vorbim inca despre iubirea pentru Creator, asta este ceea ce numim religie. Oamenii nici macar nu realizeaza ca iubirea lor este complet egoista si nu au o abordare critica – linia stanga.

Daca oamenii ajung sa aiba linia stanga, atunci vor incepe sa aiba dubii in legatura cu dragostea, ce o au sau nu, fata de Creator si vor incerca sa analizeze cand se iubesc pe ei insisi sau pe aproapele lor si cand au sau nu, nevoie, cu adevarat, de acest tip de iubire. Aceste alegeri sunt facute in relatie cu sine sau cu ceilalti. Daca o persoana nu primeste suport de la mediul sau pentru a putea lucra cu el, pentru a-si investi energia personala in mediu si a primi influenta corecta de la el, atunci revelarea liniei stangi poate, de fapt, sa-i faca rau pe drumul sau spiritual. Atunci, intrebarile sale o vor abate de la drumul sau spiritual si o vor duce inapoi la viata sa obisnuita.

Asta se intampla atunci cand persoana nu doreste sa incerce toate mijloacele de a se conecta cu grupul cu scopul de a castiga un inteles mai mare al importantei telului spiritual (de a primi aceasta importanta de la grup), asa incat acest tel sa fie mai mare decat orice, incluzand toate scopurile egoiste, pamantesti.

Doar valoarea lui “ce este cel mai important” defineste daca o persoana va ramane pe drumul spiritual sau il va parasi pentru un numar de ani sau chiar pentru cateva vieti, ducand o viata obisnuita. “Exista ceva foarte important in viata?” Aceasta este intrebarea la care fiecare persoana trebuie sa raspunda constant.

Daca o persoana nu primeste suport de la grup, asta ii va parea ca, exista lucruri in aceasta viata mult mai importante decat iubirea pentru Creator, cum ar fi familia, cariera si parerile altor oameni. Se va bloca pe drumul sau spre tel si va sta linistit pana cand va primi combustibil pentru a merge mai departe, fie de la suferinta sau de la o noua sursa de inspiratie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: