Cea mai sigura garantie

Nevoia de baza a oamenilor este stabilitatea si securitatea: doresc o economie stabila, conditii de trai si sanatate psihica. Este o dorinta instinctiva, normala, de a simti siguranta, care este necesara corpului animal. Animalele o poseda de asemenea si depoziteaza mancarea pentru iarna.

Dar deoarece dorinta noastra egoista este intr-un grad mai mare decat al altor creaturi, vrem sa avem protectia care ne-ar servi drept garantie; mai mult, credem ca vom trai pentru totdeauna. In afara de asta vrem sa oferim siguranta si copiilor nostrii.

Cu toate ca vedem ca nu functioneaza in practica, tot nu putem renunta la idee. Traim intr-o lume instabila si nesigura si de aceea este destul de clar ca este imposibil sa faci vreo asigurare pentru maine pentru tine sau pentru copii muncind din greu ca sa faci multi bani.

Este o binecunoscuta problema psihologica. As spune ca este o problema spirituala pentru ca daca admitem ca acolo este o forta superioara care aranjeaza intreaga noastra viata si controleaza tot ce ni se intampla, nu conteaza ce facem, atunci nu ne vom putea face nici un fel de asigurare.

Bazandu-ne pe experienta noastra, credem ca o persoana mai bogata, mai sanatoasa, mai puternica este mai increzatoare si multumita in ceea ce priveste viitorul ei comparativ cu ceilalti. Dar vedem ca nici macar asta nu ne poate da garantii si ca se poate schimba intr-o clipa.

De aceea, intelepciunea Cabala ofera omului o alta solutie. Daca te conectezi cu forta superioara, singura forta care conduce intreaga creatie in orice situatie si oricand, asta va fi cea mai sigura garantie pentru siguranta ta.

Intentionat ne-a fost data senzatia de nesiguranta, de neajutorare, teama si tot felul de indoieli ca sa putem gasi raspunsul corect in ele. De aceea, simtim nesiguranta ca sa intelegem ce anume ne poate da cu adevarat siguranta pentru fiecare ocazie din viata.

Poti crede ca Creatorul este prea distant, ca exista in alta lume  si ca nu te simti conectat cu El (cu toate ca poti incepe sa Il cunosti). Dar aici, in lumea noastra, cel mai bun tip de siguranta este sa iti gasesti un mediu care sa te sprijine si sa te jute, un mediu care sa fie responsabil  pentru toti, sa aiba grija de toti cat de mult poate si sa aiba grija de toti ceilalti.

Daca omul traieste sub conditia acestei garantii reciproce, ii este data si aceasta garantie de asemenea.

Din partea a 4a a  Lectiei zilnice de Cabala 3/2/2011, Lectia despre bani

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: