Cele doua trepte ale garantiei reciproce

Oricine are dorinta de a se indrepta catre Creator, realizeaza ca acesta este ascuns in interiorul unei interconectari corecte dintre suflete. Aceasta conectare se dezvolta in grup, in doua trepte:

1. Urcarea catre nivelul Bina, Hafetz, Hesed, in care o persoana se simte asemenea unui mesager care actioneaza deasupra cunoasterii.

Mai intai, ea realizeaza ca este condusa de egoism. Cum poate iesi din aceasta cursa? O poate face cu ajutorul unui exemplu, care poate fi primit doar de la mediu.

Daca persoana accepta acest exemplu dincolo de mintea si sentimentele sale, aceasta este numita deasupra cunoasterii. Daca actioneaza impreuna cu grupul si impotriva sa, el face o actiune corecta, una care este destinata atingerii si corectarii spargerii. In acest fel o persoana dobandeste urcarea spirituala.

Prin adoptarea valorilor mediului in locul valorilor, gandurilor si calculelor mele, eu invoc influienta Luminii asupra mea pentru ca actiunile mele corespund calitatii Lumnii. Prin urmare, eu evoc Luminii prin intermediul mediului sau prin felul in care refac unitatea.

In acest fel se formeaza in interiorul meu vasul numit Hafez Hesed sau deasupra cunoasterii. Ca urmare eu utilizez doar proprietatea de a darui, forta daruirii, sau vasul daruirii.

Ce inseamna aceasta? Mintea si sentimentul nu sunt ale mele. Le inlocuiesc pe ale mele cu cele ale grupului si astfel sunt prietenul mesagerilor catre Creator. Accept si duc la bun sfarsit tot ce ei valorizeaza.

Nu are nici o importanta pentru mine ce este in interiorul pachetului si de ce mi-a fost trimis. Am o singura grija: sa ma parasesc pe mine si sa duc la bun sfarsit dorinta lor. In acest fel urc la primul nivel al garantiei reciproce.

2. Dupa aceea, doresc sa am un rol mult mai activ care nu este limitat de atributiile mesagerului. Descopar ca devin o veriga intermediara: care nu numai ca transmite ceea ce a fost daruit, dar independent atrage si transmite Lumina.

Aceasta este a doua faza – intoarcerea prin iubire, deasupra Bina. In acel moment revelez iluminarea Hochma si o impartasesc altora in acelasi fel in care am construit la nivelul Bina. Eu ii implinesc pe ceilalti cu tot ceea ce sunt capabil sa primesc de la ei si apoi incep sa simt scopul creatiei.

Prin aceasta munca, Il atrag pe Creator si nu este nimeni in afara de El. In final, eu dobandesc aspiratia direct catre Creator si devin garantul celorlalti.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala 17.10.2010, Ai stiut aceasta zi si ai simtit-o in inima ta

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: