Cele mai fermecatoare momente

Hanukkah este sarbatoarea Luminii. Se sarbatoreste peste lumea materiala. Viata Lui este foarte scurta si plina de griji, greutati si frica de necunoascut. Omul nu stie pentru ce traieste si ce i se intampla in clipa urmatoare. Cu adevarat, lumea intreaga este preluata de teroare, consum de droguri, divorturi si depresie.

Dar acolo, asa cum explica intelepciunea Cabala, primim oportunitatea sa venim in afara, spre Lumina, senzatia eternitatii si implinirii, cea mai exaltata armonie. Crescand deasupra lumii fizice, incepem sa experimentam lumea spirituala si dintr-o data descoperim o noua realitate.

Esta ca si cand ai fi condus o masina pe autostrada cand dintr-o data ai ramas fara benzina si te afli la marginea  unei prapastii. Inca o secunda si te-ar trage jos. Dar…nimic nu se intampla. Dintr-o data, abisul de dizolva si tu iti continui calatoria pe un drum drept, lin. Din aceasta viata gri, intunecata, treci dintr-o data in lumea bucuriei si luminii.

Cand aceasta lume frumoasa se dezvaluie unei persoane si ea imediat incepe sa traiasca in ea, experimenteaza cel mai inaltator moment! Ea vede ca a primit un dar enorm, si asta este ceea ce Hanukkah simbolizeaza. Numele vine de la ebraicul cuvant „Hanaya”, o oprire pe calea corectiei complete, la fel ca si pentru cuvantul „Hanukat Bait”.

Hanukkah este sarbatorita ca un eveniment istoric in trei parti:

1. Revoolta Maccabean, cand cateva trupe s-au revoltat impotriva armatei si au castigat

2. Iluminarea Templului, care in ebraica inseamna „Hanukat HaBait”, deci numele Hanukkah pentru sarbatoare

3. Miracolul Menorei care arde pentru sapte zile cu ulei pentru o singura zi.

In spiritualitate, „Iluminarea Templului” inseamna ca o persoana se ridica deasupra egoismului sau la calitea de Bina, Templul, care este locul in care Creatorul este dezvaluit.
Din Kabbalah pentru Incepatori“Hanukkah” 12/1/10

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed