Cele trei părţi ale umanităţii

Lumina obţine dorinţe şi le corectează. Iniţial, dorinţa nu are o mişcare independentă, care nu este cerută de lumină. Dar dacă acesta este cazul, cum pot arătă vreo iniţiativă, aşa numita „trezire de jos” (Itaruta de-Letata), care îmi este cerută?

Această trezire este posibilă deoarece Lumina se străduieşte să aducă dorinţa de conştiinţă de sine şi comportamentul conştient, astfel încât dorinţa să se simtă autonomă şi independentă de Lumină. Şi apoi, o dată ce este pe cont propriu, independentă de lumină, dorinţa poate decide ce vrea şi să ceară modificări de la Lumină.

Această cerere poate fi egoistă, când dorinţa vrea să se împlinească pe sine în contul naturii sale originale. Totuşi, cu ajutorul Luminii, este posibil ca dorinţa să atingă o stare când îşi doreşte o schimbare adevărată şi cere împlinire nu pentru propria mulţumire, ci pentru mulţumirea Luminii, Creatorului  şi a altora.

Oamenii care vor să ajungă la o astfel de cerere şi întreabă de bunăstarea altora sunt denumiţi „Israel” (din Ebraică – „Yashar Kel” – direct spre Creator). În schimb, toţi ceilalţi oameni care doresc simplu să-şi împlinească dorinţele fără nici o conexiune cu Lumina, sunt denumiţi „oameni laici.” Şi dacă o persoană crede că Lumina Superioară îl poate ajuta să se împlinească el însuși, este denumit „religios.”  Toată umanitatea este împărţită între aceste trei părţi.

Din partea 2 a  Lecţiei zilnice de Cabala din  5/3/2011, Shamati Nr.5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: