Celulele stem ale sufletului

Nimic nu dispare in spiritualitate. Din contra, diferenta intre suflete devine chiar si mai intensa. Fiecare suflet particular poseda calitati speciale care creeaza intreaga bogatie a perceperii Creatorului. Asta se intampla chiar prin actiunea conectarii cu calitatile opuse ale altor suflete. In acest fel perceptia mutuala a Creatorului devine de 620 de ori mai mare decat perceptia unui suflet separat.

Marimea vasului nostru spiritual (Kli), nu este definit de calitatile sale, ci de cantitate. De aceea fiecare suflet este revelat mai puternic si in mod unic. Este similar cu celulele stem care sunt universale si pot fi utilizate ca blocuri de constructie pentru a construi orice. Inima, ficatul, rinichii si plamanii pot fi toate construite din aceste baze numite celule stem.

Acelasi lucru este adevarat si in spiritualitate. Pentru moment fiecare dintre noi locuieste in interiorul celulei stem a propriului suflet. Mai tarziu vom incepe sa ne conectam la sistemul general, grupul sau sistemul de suflete pe care il dezvaluim in grup si, atasandu-le noua, vom incepe sa ne conectam la Creator, care devine revelat in sistemul sufletelor. Asta se va intampla atunci cand, de asemenea, vom incepe sa ne intelegem noi insine: Cine suntem, cui apartinem, ce este sufletul nostru, care este misiunea mea si care este principala mea calitate din intreaga suma de calitati care il acompaniaza.

De aceea, cand avansam in spiritualitate, fiecare persoana devine din ce in ce mai mult conectata cu totul, dar in acelasi timp iese in evidenta din ce in ce mai mult, devine mai unica, pentru ca prin conectarea cu altii ea isi creste propria celula stem. De aceea Baal HaSulam scrie in articolul Libertatea, ca fiecare persoana trebuie, mai degraba sa-si dezvolte, decat sa-si suprime, calitatile sale unice. Prin actiunea unicitatii fiecarei persoane, vom obtine un imens, perfect vas al sufletului, in care vom fi in stare sa percepem intreaga lume spirituala si Creatorul, de 620 de ori mai mare decat la inceputul creatiei.

Din partea a doua a  Lectiei zilnice de Cabala, 1.09.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed