Cercul: Proprietatea Creatorului

In prezent, o noua guvernare este descoperita in lume- “una circulara”. Asta nu inseamna ca cea “in linie dreapta” dispare. Trebuie sa intelegem cum putem folosi linia dreapta pentru a umple cercurile, adica felul in care sa combinam individualul cu societatea si ce relatie sa construim intre ele.

“Eu-l” trebuie sa ramana. Eu sunt cel care conduc si iau decizii, inteleg, dobandesc, si aspir “drept “ catre un anumit scop, insa fac toate astea de dragul (circular) darurii, iubirii, anulandu-ma pe mine.

Este aparent o contradictie, dupa cum este scris, “Acela care vrea sa traiasca se ucide pe sine”, sau asa cum Creatorul i-a poruncit lui Abraham sa il sacrifice pe fiul sau Isac in timp ce ii promitea ca intreaga posteritate va auzi de el. Noi nu intelegem cum ar putea fi asta, insa in acest fel conducerea circulara este revelata din cealalta parte. Si din acest motiv ne aflam in stari atat de complicate- sparti si confuzi. Insa, incepand sa verificam, sa cercetam, si fiind confuzi, astfel, ne apropiem de spiritualitate!

Intr-adevar, lumea spirituala cuprinde aceste doua forme. Pana acum am existat intr-o singura forma- cea in linie dreapta. Eu presez, si altii ma preseaza pe mine- si astfel toti traim in functie de legea “puterea genereaza putere.” Si chiar daca vedem relatii opuse, precum cele dintre o mama si un copil, ei sunt de asemenea condusi de natura prin linia dreapta.

Insa conducerea circulara este revelata doar in zilele noastre, de aceea ne simtim atat de neajutorati. Pentru a avansa, trebuie sa o intelegem macar putin. Si pentru asta, avem nevoie de proprietati precum iubirea si credinta deasupra ratiunii, care transced conducerea in linie dreapta.

Ele sunt masurate si implinite prin munca in linie dreapta, insa proprietatile exista ele insele deasupra dorintei de placere. Si atunci cand dobandim dorinta de a darui, care include in sine dorinta de placere prin ecran, ramanem pe linia dreapta dar cu toate acestea ne fac similari cu “cercul.”

Cercul este proprietatea Creatorului, in timp ce linia dreapta este proprietatea creaturii. Insa de vreme ce lucram in linie dreapta cu credinta deasupra ratiunii si dorim sa fim similari cu cercul,umplem cercurile. Este ca si cu Creatorul ar fi abandonat locul si ne-a dat libertatea de a actiona. Si noi nu il intoarcem pe El la locul sau cu cererea noastra; in loc de asta, noi incepem sa lucram acolo asa cum a facut El cand era acolo. Asta inseamna ca umplem sfera circulara prin linia dreapta.

Din partea a-3-a Lectia Zilnica de Cabala 8/22/11, Studiul Celor Zece Sfere

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: