Cinci moduri de a trece prin vremuri dificile

632.3Întrebare: Există cinci moduri de a supraviețui momentelor dificile în care te simți atât de rău încât nu știi ce să faci.

Prima modalitate este să te antrenezi pentru a fi fericit. Se spune că a fi fericit este un obicei. Ce crezi?

Răspuns: Cred că acest lucru este absolut corect.

Întrebare: Te poți antrena pentru a fi fericit, în ciuda faptului că primeşti lovituri din toate direcțiile?

Răspuns: Şi ce? Există unele circumstanțe, unele forțe care îți aduc lovituri. Cântă! Doar cântă! Acesta este cel mai important lucru pentru o persoană. Pentru că el nu știe cu adevărat ce este bine și ce este rău, cum să trateze viața corect, cum să-și schimbe viața și dacă ceea ce vine este în beneficiul său sau pentru răul său.

Prin urmare, el trebuie să accepte toate acestea ca fiind bune și să trateze tot ce se întâmplă ca pe un bun necesar. Atunci cum se poate raporta la asta? Cântă!

Ca și în cântec: „Trezește-te și cântă! Trezește-te și cântă! Încearcă o dată în viață …”

Comentariu: A doua modalitate este de a înțelege că răul este la fel de valoros ca binele?

Răspunsul meu: Absolut! Nimic nu este nici bun, nici rău, ci doar relativ la persoana respectivă. Dacă o persoană își schimbă ușor calibrarea interioară, va vedea binele în locul celor rele. Și poate, invers.

Comentariu: Adică spun că există valoare în rău. Se pare că răul este realizarea mea.

Răspunsul meu: Desigur. Nu poate exista nici un bine fără rău sau rău fără bine. Trebuie să ne învățăm să tratăm totul corect. Pentru că, dincolo de înțelegerea și clasificarea noastră a răului și a binelui, trebuie să acceptăm că întreaga lume este doar un bun absolut!

Întrebare: Ce obțin când vine ceva rău și îl simt ca pe un lucru rău?

Răspuns: Prin aceasta obțineți o viziune obiectivă asupra lumii. Te ridici deasupra evaluării tale egoiste și, prin urmare, crezi că totul este bun și nu există nimic în lume decât forța binelui, binele absolut!

A privi lumea în acest fel este cu adevărat o fericire și o mare oportunitate.

Întrebare: Este posibil acest lucru?

Răspuns:: Acest lucru este posibil!

Comentariu: Al treilea mod: este mai bine să renunți decât să te dai cu capul de perete.

Există unele circumstanțe despre care nu poți face nimic. Nimic! Dar lupți tot timpul, te tot lupți și încerci să-ți demonstrezi ideea, să schimbi ceva. Acestea sunt modalități de a trece prin momente dificile, adică vreau să trec prin acest moment dificil.

Răspunsul meu: Cel mai bun dintre toate, este așa cum a spus rabinul Akiva, să-ți cobori capul sub fiecare val care se apropie și astfel vei fi adus la țărm.

Nu numesc asta „a renunța”. Eu numesc acest lucru „a fi rezonabil cu ceea ce se întâmplă”.

Comentariu: În al patrulea rând: schimbă-ţi atenția de la tine către ceilalți.

Răspunsul meu: Nu este un lucru rău să fii atent la ceilalți și să vezi că starea lor în general, nu este mai bună decât a mea. De ce sunt atent doar la mine? De ce critic atitudinea naturii sau a societății față de mine? Ce se întâmplă cu ceilalți?

Dacă mă uit la societate, mă percep deja într-un mod complet diferit. Adică suferința societății îmi reduce propria suferință. Fiți atenți la ceea ce se întâmplă societății și atunci veți putea evalua starea voastră mai obiectiv.

Întrebare: Pot, când mă simt prost și mă aflu într-o situație dificilă, să ajung să am compasiune pentru celălalt?

Răspuns: Atunci ești mai capabil de asta. Pentru că atunci începi să înțelegi ce au ceilalți și să simpatizezi și să te apropii de ei.

Întrebare: Se numește așa că ies puțin din mine însumi?

Răspuns: Da. Dar aceasta nu este să scapi de propria ta suferință. Acest lucru este pentru a te adapta mai obiectiv la ceea ce se întâmplă în lume.

Întrebare: Atitudinea față de ceilalți este obiectivă?

Răspuns: Desigur. Îi puteți privi deja într-un mod diferit.

Comentariu: Al cincilea mod: să iubești, nu să te temi. Asta spun ei. În cele din urmă, toate emoțiile sunt reduse la două principale: iubirea și frica. Mai mult, iubirea și frica nu pot exista în suflet în același timp. Dacă alegi să iubești, elimini frica din sufletul tău.

Răspunsul meu: Absolut. Iubirea înlocuiește totul. Prin urmare, este important să încercăm să înlocuim toate celelalte sentimente cu acesta.

Întrebare: Adică, pot să mă tem cu adevărat, să mă tem și să pot ieși din starea asta către starea de iubire, nu?

Răspuns: Da. Și nu vei experimenta deloc sentimente negative.

Comentariu: Se pare că acesta este principalul sfat, de fapt.

Răspunsul meu: Da.

Întrebare: Este posibil și acest lucru? Este în puterea unei persoane?

Răspuns: Absolut! Așa am realizat cum să trăim corect.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 4/12/21

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed