Cine dirijeaza roata creatiei

Daca Creatorul doreşte să fie Creator, El are nevoie de creatura. Această fiinţă creată, care există separat de Creator şi se simte independenta de El, primeşte de la El şi răspunde Creatorului, si este considerat ca şi cum aceasta ii da înapoi. Cu alte cuvinte, acestia doi trebuie să aibă o anumita relaţie, sentimente, gânduri, şi interacţiuni.

Trebuie sa fie doi! Prin urmare, este necesar să se creeze o fiinţă separată de Creator, în sensul că natura sa ar trebui să fie vointa de a primi placere-singurul lucru care îi lipseşte pentru a fi creatura. Asta este, trebuie să se simtă vie, existenta, şi să primească. Apoi, folosind aceasta dorinta de a primi, poate deveni ca dăruitorul şi să răspundă la iubirea Creatorului in mod corect.

Astfel, cu excepţia dorintei de a primi placere, creatura trebuie să aibă, de asemenea, un „volan”, în scopul de a transforma această dorinţă şi schimba direcţia de la 100% a primirii de dragul ei propriu, la 100% a primirii de dragul Creatorului. Şi în restul acestui interval între ele, vor fi diverse combinaţii între aceste două extreme: o parte pentru Creator şi cealalta pentru mine.

Aceasta este ceea ce defineşte întreaga scara a treptelor spirituale. Am început cu 100% pentru mine şi, treptat, transform „roata” cu 180 de grade la 100% daruire Creatorului sau altor persoane.Nu conteaza cui, pentru că totul este despre cum ma folosesc.

„Eu” este dorinta mea, în timp ce „dirijarea” este intenţia mea, adică de dragul cui exercit.Aceasta este ceea ce determină starea mea. Şi acum singura întrebare este  care este punctul din acest cerc la care sunt. Pornim de la punctul zero (0) şi să terminam cu corecţia finala (Gmar Tikkun), starea de iubire si daruire absolută.

Deci, conform planului creaţiei „de a incanta creaturile,” Creatorul creează dorinţa necesara. În plus, El dă condiţiile creaturii care îi permit să controleze dorinţa şi sa se roteasca în direcţia în care alege- dacă doresc să „conduc” la trepte mai mari, pe scara celor 125 de trepte, din punctul zero al „acestei lumi” la Lumea Infinitului. Acesta este modul în care planul creaţiei functioneaza.

Pentru a continua „sa conduc,” am nevoie sa vad drumul din fata mea. Trebuie sa stiu ceea ce este necesar pentru a continua sa conduc şi cum sa obţin „combustibil”. Ar trebui să ştiu cum să orientez roata, cum sa schimb direcţia, şi sa stau departe de probleme pe această cale. Trebuie sa clarific pentru mine toate aceste criterii şi sa verific dacă le urmez sau nu, dacă le pot schimba si controla.
Apoi, voi începe treptat să vad în tot acest „trafic rutier”, condiţiile pe care le-am pierdut din vedere tot mai mult. Nu pot continua sa conduc numai dacă doresc noua formă de a ma îmbrăca pe mine tot timpul, cea care este tot mai strânsă şi mai asemănătoare cu Creatorul. Faza dupa faza, punct după punct din această călătorie, când am acoperit o alta distanţă şi am avansat un pic mai mult, ma transform pe plan intern, şi imaginea Creatorului ma imbraca tot mai mult.Acest lucru înseamnă că eu „conduc” şi ma apropii de El.

Prin urmare, avem nevoie sa facem dorinţa noastră de a ne bucura gata pentru astfel de transformări, să ne asumam astfel de forme ale celui superior. Acest lucru implică restrângerea dorintei de a primi şi anularea intenţiei egoiste a cuiva, până când începe să obţină forma de a darui, forma Creatorului, apropiindu-se tot mai mult de El.

Din a 3-a parte a Lecţiei zilnice de Cabala 5/17/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed