Cine este omul din noi?

Întrebare: Dacă fructelor le trebuie timp pentru a se coace, atunci poate omul nu trebuie sa facă nimic pentru moment ci doar sa aștepte până se maturizează, ca un fruct?

Răspuns: Umanitatea și-a terminat deja evoluția la nivele mineral, vegetal și animal. Iar în ultimii 5770 de ani ne-am dezvoltat nivelul uman din noi, începând cu Adam, primul om.

În acești 5770 de ani, am trecut de asemenea prin gradele mineral, vegetal animal și uman în nivelul uman. Până acum am trait ca animale, dar Adam a fost primul care a început evoluția părții umane din noi, în aceast animal pe care noi îl numim ființă umană.

Adam HaRishon (primul om) a fost o persoană care a descoperit spiritualitatea, asta este, omul din el însuși care este similar în proprietăți cu Creatorul. De atunci, noi toți am existat la nivelul uman al dezvoltării și aici încep toate problemele omului. De aceea, nu merită să așteptăm până când totul se epuizează pentru că nu se va întâmpla asta și noi vom continua numai să cădem mai jos și mai jos.

Omul din noi este tot ceea ce trece în afara nivelului animal al existenței. Un animal are nevoie doar de mâncare, sex, familie și adăpost, la fel și corpul animal al omului. Dar atunci când o persoană începe să își folosească egoul său, în loc de instictele sale naturale animale, asta se referă la partea umană din noi, pe care trebuie să o armonizăm. Și asta este singura parte care are liber arbitru.

Unde este acest om în noi? Acum, este numai un animal.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala12/21/10, “Libertatea”

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed