Cine este ultimul in linie la curatarea cepei?

Intrebare: Ce se intampla daca datoria mea este sa fac parte din fortele de paza in timpul lectiilor la conventie? Toată lumea sta si te asculta in timp ce eu sunt afara si verific biletele. Chiar daca ascult transmisia radio in casti, nu este acelasi lucru.

Raspuns: Asta este castigul tau. De fapt, tu ii servesti pe ceilalti: Tot ceea ce ei prind la lectie este organizat si transmis de tine. Cu alte cuvinte, in acel moment, ei primesc implinire datorita tie.

Continuarea intrebarii: Dar ce inseamna cand nu primesc niciuna din impresiile lor?

Răspuns: Din contra, toate impresiile lor vin prin tine de Sus. Este ca si cum ai primi recompensa tuturor. Nu este rau, nu?

Continuarea intrebarii: Dar daca sunt de serviciu ca paznic si ma bucur, deoarece ajut astfel la diseminarea Cabalei? Este corect sa primesc acest tip de implinire?

Raspuns: Da-i drumul, primeste implinirea. Per ansamblu, fa mai putine calcule teoretice. O actiune este o actiune.

Continuarea intrebarii: Haide sa spunem că am ajuns la Conventie. Nu am dorinta de a munci in bucatarie, dar mi s-a dat sarcina de a curata cam 100 de kg de ceapa, o jumatate de zi de munca. Fac aceasta treaba fara nicio dorinta, sunt dezgustat, ma simt vrednic de plans, blestem (injur) pe prieteni si intreaga Conventie si imi doresc in fiecare moment sa plec de acolo.

Raspuns: Uita-te un pic la munca enorma pe care o faci. Uita-te la gandurile care iti trec prin cap in fiecare secunda, despre importanta grupului si scopului in timp ce muncesti la aceste cepe. Uita-te la cantitatea calculelor pe care trebuie sa le faci pentru a sta in bucatarie toate acele ore.

Vei gandi atatea lucruri acolo, vei realiza atitudinea ta fata de prieteni si de Creator, te vei lupta cu tine, vei suferi si, la sfarsit, vei vedea ca nu este un alt loc pentru tine. Unde altundeva vei putea face toate aceste examinari?

In situatii de acest gen, precizia analizei este foarte mare. Gandurile si intelegerile incep sa te cuprinda de indata ce incepi orice tip de munca, de la cea mai placuta la cea mai neplacuta. Este o oportunitate  minunatata. Daca toata lumea ar putea lucra in bucatarie in timp ce asculta lectia, as sta in camera mea si as face o transmisie radio fara imagine. Chiar daca nu ar fi nevoie de oameni in bucatarie, nu conteza, atata timp cat exista piedici si abilitatea de a le depasi. Este cea mai buna conditie pentru avansare.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 10/15/10, Shamati 6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: