Cine poseda ecranul ?

Ecranul ( Masach) nu poate fi detinut individual. Pe baza a ce va fi construit ecranul meu individual, pe impresiile lumii corporale? Cheia este o dorinta ( sau lipsa din ea) sa ma unesc cu cei asemanatori mie.

Ecranul este construit pe unitate; acopera spargerea/prapastia dintre mine si ceilalti. Ecranul conectarii se formeaza peste acest abis al repulsiei si al uri.

Cand descoperim spargerea/leziunea , noi trebuie sa o “ bandajam .“  Cum facem asta? Lumina coboara si corecteaza/completeaza gaura care este aceasta ura dintre noi. Tot egoismul spiritual ( la nivelul Adam,om ) care a rezultat din distrugerea sufletului colectiv exista doar intre noi. Cat despre egoismul individual, acesta este egoism la nivelul animat.

Ecranul este asternut peste starea noastra distrusa: Ura ramane sub el, iar intentia stapaneste deasupra lui. La inceput, este daruire de dragul daruirii, sau lipsa dorintei noastre de a exercita ura bazata pe instructiunea “ Sa nu faci nici prietenului tau ceea ce tu urasti .“  Apoi noi construim al doilea ecran, sau dragoste pentru alti precum e cea de sine.  Si toate acestea se petrec intre noi.

Din discutia din 7/24/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: