Cine Va Pava Drumul Spre Creator?

Intrebare: Cum puteti spune daca o persoana este gata sa studieze Kabbalah, sau daca este inca prea devreme sau potential daunatoare pentru ea?

Raspunsul meu: Dorintele proprii ale persoanei ii arata calea, dupa cum este scris: “Lasa persoana sa studieze atunci cand doreste inima ei” De aceea, Kabbalah nu atrage oamenii spre ea, ci de fapt, chiar ii impinge departe pentru a determina daca dorinta inimii lor este adevarata.

Chiar si atunci cand o persoana simte ca a gasit toate raspunsurile in Kabbalah, aceasta inca nu inseamna ca ea, de fapt, studiaza Kabbalah. Cei mai multi oameni care se alatura studiilor noastre nu inteleg exact de ce ei au ales sa faca acest lucru, la fel cum in lumea noastra cei mai multi oameni traiesc conform principiului “indiferent ce se intampla, se intampla”.

O astfel de persoana participa la studii si chiar reuseste sa dobandeasca cunostinte. Cu toate acestea, aceste cunostinte sunt externe, pentru ca  ea nu aspira la nivel intern sa devina similara Creatorului. Si vorbim de aproximativ 99% din persoanele care vin sa studieze Kabbalah. In timp ce muncesc intens la corectare, doar un numar limitat de persoane au o preocupare interna constanta cu privire la intrebarea legata de obiectiv – precizie si executie in atingerea acestui obiectiv.

Prin urmare, chiar si cei care se angajeaza in studiul Kabalei, cu o intrebare despre sensul vietii raman deseori inradacinati ca ceilalti, in confruntarea cu provocarile vietii normale. Ei si-ar putea gasi raspuns chiar si la intrebarile privind respectarea dogmelor religioase sau laice.

Indiferent cine vine sa studieze Kabbalah, avem nevoie sa intelegem ca piramida dorintelor din oameni este structurata in acest fel si, prin urmare, este suficient sa avem un numar limitat de persoane care sa atinga unirea cu Creatorul. Ei vor deschide calea spre El pentru ceilalti.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed