Cine Va Servi Pe Cine?

Noi suntem creati cu dorinta de a primi placere, iar pentru a o corecta, intentia noastra trebuie sa fie “de dragul de a darui”. Facand asta noi ne vom corecta si vom atinge scopul creatiei: adeziunea totala cu Creatorul. Insa pentru a ajunge la corectie, noi trebuie sa ne unim cu forta de a darui.

Forta de a darui este numita Bina , iar forta de a primi este mentionata ca Malchut. Aceste doua forte de a  darui si de a primi trebuie sa intre una in alta. Apoi cand se unesc, in conformitate cu  analiza combinationala a acestor doua forte, se creaza patru rezultate: Malchut in Malchut, Malchut in Bina, Bina in Bina, si Bina in Malchut.

Daca Bina intra in Malchut, creaza o forta malefica deoarece Bina cade sub domnia lui Malchut. Malchut guverneaza si domina Bina , facand-o sclava sa. Aceasta stare creaza toate fortele raului din lume.

Cateodata aceste forte pretind ca sunt bune cu scopul de a ademeni si a mitui o persoana pentru ca apoi sa o atraga spre rau. Aceasta este o forta speciala,vicleana, egoista (Klipa), continuta in Malchut. Cu ajutorul acestei forte, Malchut cucereste Bina si incepe sa o foloseasca. Este scris ca raul nu poate exista in lume fara ca initial sa pretinda a fi bun. Acesta este modul in care opereaza fortele malefice, si pentru acest motiv exista ele.

In cazul in care este pur si simplu Malchut, atunci este vorba despre o simpla dorinta de a primi ca in lumea minerala, vegetala, animata si umana, in care doar fortele nivelurilor mineral, vegetal si animat lucreaza. Adica, este un simplu om care traieste o viata corporala primitiva.

Cand Bina este prezenta in dorinta unei persoane de a primi placere, acea persoana devine foarte inteligenta si abila. Ea stie cum sa va ajute si ce sa va dea si apoi va exploateaza la maxim. Acestea sunt forte foarte rele cauzate de includerea Bina in Malchut : fortele daruirii care au cazut sub dominatia egoismului.

Includerea opusa apare atunci cand o persoana isi foloseste propriile sale eforuri de a ridica Malchut in Bina. Apoi el se conecteaza la Bina pentru ca el vrea sa intre in ea si sa devina sclav, o parte inseparabila a fortei de a darui, asemeni unui fat in pantecele mamei sale. Bina este numita Ima Ilaa (mama superioara). Adica, vrea sa se dezvolte doar prin conexiune, fiind ghidat si protejat de forta daruirii, Creatorul. Apoi, sunt create fortele bune, care au ales partile dorintei egoiste si le corecteaza treptat din interior.

Din Lectia Fragmentul Saptamanal de Tora 6/27/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: