Clarificând voinţa superioară

Tora, “Exodul”, 21:13:Dacă nu a fost pregătit cu obstacole şi Dumnezeu l-a scăpat din mână, îti voi stabili un loc unde el va putea să se refugieze.

În timpurile vechi descrise în Tora,  existau şase colonii spre care oamenii care “accidental” răneau pe alţii, erau scăpaţi. De ce ar fi fugit oriunde, dacă Curtea Supremă le justifica acţiunile lor, emiţând avize juridice (indulgenţe), care spuneau clar:  “Am ucis un om fără să vreau şi toată lumea ştia?” Cine ar putea să-i vâneze, dacă acţiunile lor au fost aprobate prin legea acceptată de societate?

Care ar putea fi pedeapsa lor? Ei sunt penalizaţi fiind privaţi de libertate şi trăind printre cei care încercau să se corecteze.

De ce le-a stabilit Creatorul astfel că, prin ei, este realizată pedeapsa altora? De ce cineva a rănit, neintenţionat, pe vecinul său sau, din greşeală, a ucis pe cineva? Să spunem că eu conduc maşina mea şi, dintr-o dată, distrug gazonul vecinului meu. Cine a inserat acest program în interiorul meu?

Noi înţelegem, în mod clar, că este Creatorul cel care face asta. Regulile din Tora conţin un capitol special care explică căile Creatorului care se foloseşte de noi, fără participarea noastră conştientă, care desfăşoară acţiuni prin noi, în scopul de a influenţa o terţă parte.

Este posibil a obţine clarificări dacă toată lumea înţelege cine este scenaristul?  Pe de altă parte, tentativele noastre pentru elucidarea acestor întrebări ne-ar putea ajuta să realizăm adevărul. Cum putem înţelege că nu suntem noi, ci Creatorul care se foloseşte de noi pentru acţiunile Sale? Poate judecata superioară să ne facă asta? La ce nivel ar trebui să fie judecătorul pentru a putea defini că era acţiunea Creatorului?

Întrebare: Adevărat, cine este în măsură să considere acţiunile noastre ca fiind faptele Creatorului ?

Răspuns: Pas cu pas, vom clarifica asta. Ar trebui să încetăm să ne minţim pe noi înşine. O persoană trebuie să se examineze şi să determine dacă are ceva în comun cu ceilalţi sau nu şi dacă există relaţii spirituale între ea şi mediul său. Dacă nu, atunci de ce sunt ei plasaţi în acelaşi sistem? Dacă sunt legături spirituale implicate, ar trebui să se gândească la modalitatea de a îmbunătăţi acest contact.

Comentariu: Deci, aceasta înseamnă că o persoană care a comis o crimă fără intenţia de a o comite şi care, în mod voluntar, s-a exilat în colonie, ar trebui să fie la un nivel cognitiv foarte ridicat.

Răspuns: Nimeni nu îl urmăreşte şi el nu este condamnat să trăiască într-un loc unde trebuie să se prezinte la postul de poliţie în fiecare dimineaţă. Nu este nimic de genul ăsta! El vede că partea superioară îl va conduce acolo şi merge în acel loc pentru a clarifica voinţa superioară. În scurt timp, atunci când sistemul superior la care este conectat a încheiat munca sa, este autorizat să revină.

Din programul kab.tv, “Secretele Cărţii eterne”, 11.03.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: