Colectarea schijelor percepției

În prezent, eu sunt într-o realitate fragmentată, care este împărțită în două părți:. „Eul” meu și lumea exterioară. Această separare explică exact ceea ce Cabalistii au vrut să ne spună: „Ai o șansă de a conecta aceste două părți, interne și externe, împreună, într-o singură entitate. Trebuie să o faci; acesta este programul creației. Dacă participi la reconectarea acestora, vei percepe realitatea internă în care ai fost înainte de spargerea care a avut loc.”

Cabalistii ne spun despre grup, diseminare, precum și importanța aplecării capetelor noastre înaintea prietenilor. Grupul nu este altceva decât „externalitate” pentru noi, dar este deja la nivelul de om (Adam). Cei care au un punct în inima, nevoia de a deveni asemănători cu Creatorul, aparțin acestui nivel. Deci, Cabalistii ne spun: „În realitatea ta, există oameni care sunt asemanatori cu tine și care, de asemenea, se străduiesc să se unească. Ei sunt piese special selectate ale sufletului tău. Într-un fel sau altul, totul este o parte din sufletul tău. Deci, ar trebui să folosești aceste părți, deoarece acestea sunt concepute pentru a te ajuta;. Ele vin să te întâlnească. ”

De acolo, încep să înțeleg ce este scris în articolele care vorbesc despre grup, unitate, nevoia de a-ți pleca capul înaintea grupului și  despre relațiile dintre prieteni. Toate cele de mai sus descriu forța auxiliară, care iese în evidență în această lume, una care se detașează de alte părți ale noastre, care sunt răspândite în Univers. Întregul univers sunt doar eu, este senzatia mea actuală. Chiar și lucruri pe care nu le pot simti in acest moment sunt tot eu. Aceasta înseamnă pur și simplu că nu am colectat toată gama de senzații în mine încă și că percepția mea asupra realității nu este suficient de profundă acum.

Deci, la cel mai înalt nivel ( vorbitor), există anumite părți care într-adevăr mă ajută, deoarece cuprind aceiasi aspirație ca mine. Ca urmare, dacă se întâmplă să mă unesc cu ele, corectez toate celelalte părți ale sufletului meu.

De unde încep? Încep cu partea cea mai sensibilă și dezvoltată, care este alături de mine, umanitatea. Este încă despre sufletul integrat, pe care-l conducem spre corectare. Dacă cineva privește totul din acest unghi, privește mai profund și realizează ceea ce scriu Cabalistii, atunci începe să înțeleagă mai bine textele lor, perspectivele lor despre lume și modul în care ei au perceput realitatea și întregul proces.

Principalul lucru este de a sparge „gheața” și de a „dizolva” auto-percepția obișnuită, precum și modul în care privim lumea. Ar trebui să ținem cont de faptul că tot ceea ce există este doar „eul” nostru, și că orice externalitate, de fapt, este doar în interiorul nostru. Totul este o imagine pe care ne-o imaginăm, la un anumit moment în timp. Deși ni se dă, de asemenea, o șansă de a realiza și simți că o altă abordare a acestei probleme este totuși posibilă. În lucrarea sa „Prefata la Cartea Zohar” (punctul 34), Baal HaSulam scrie: … Chiar dacă vedem totul ca fiind de fapt în fața noastră, fiecare persoană rezonabilă știe sigur că tot ceea ce vedem este doar în creierele noastre . Astfel sunt sufletele: Desi văd toate imaginile în Dăruitor, ele totuși nu au nici o îndoială că toate acestea sunt doar în interiorul lor, și deloc în Dăruitor.

O altă întrebare este de ce fel de nivel de „simț” avem nevoie pentru asta? Desigur, nu e așa de ușor și nu este disponibil pentru toată lumea. Cu toate acestea, dacă am ajunge să cunoaștem opinia psihologilor și a fizicienilor cuantici, am descoperi că înțelegerea lor despre realitate este foarte asemănătoare. Baal HaSulam a respectat foarte mult psihologia materialistă, deoarece este construită pe simțul empiric: „O persoană poate fi condusă numai de ceea ce se vede.” Psihologii sunt încă parțial confunzi cu ipoteza lor, în timp ce fizicienii vorbesc despre aceste lucruri foarte serios: totul este într-o persoană.

Deci, trebuie să depășim un decalaj în percepția noastră. Dacă vom aplica în mod constant efort, nu fizic, ci mai degrabă pe plan intern, în scopul de a conecta aceste două părți, interne și externe, împreună, vom obtine Lumina reformatoare și vom corecta vasele noastre corupte. Vasul este deteriorat doar în interiorul percepției noastre, nicăieri în altă parte. Acesta împarte întreaga imagine si-mi prezinta unele vase ale mele ca fiind în afara, și o altă parte ca fiind în interior. Toate acestea sunt numai în percepția noastră.

În scopul de a obține o înțelegere corectă a celor de mai sus, citim articole și scrisori scrise de Cabalisti. Dacă încercăm să-i înțelegem din acest punct de vedere, ei nu sunt ceea ce ne par nouă în abordarea psihologică ordinară. Ei deschid o profunzime și o claritate mult mai mari, și vom simți ceea ce cabaliștii au avut în minte. Pentru că ei văd lumea ca o entitate completă, unită, pentru ei este concentrată în punctul de unitate pe care o persoană trebuie să-l atingă. Ei nu au nici o întrebare despre nevoia de a ne reuni într-un singur grup, nici de ce „picatura de unitate” trebuie să fie scopul tuturor.

Deci, împreună cu noi acum, în anumite părți ale omenirii sunt cei care aspiră să se unească. Dacă toți ne gândim la asta și dorim să dezvăluim unitatea, se va întâmpla. În principiu, este suficient pentru asta să fie zece oameni, iar noi suntem mult mai mulți.

Și din nou, unitatea noastră trebuie să fie construită pe baza egalității. Se spune: „Sa iubesti pe aproapele tău ca pe tine însuți.” Egalitatea ne va permite să formăm un centru al unității, punctul central al lui Malchut.

Din Convenția Unității din Nord 20/09/12, Lecția 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: