Comemorandu-l pe Baal HaSulam

Noi suntem indepartati de Lumea Infinitatii prin 125 de trepte ale ascunderii, si complet rupti de realitatea autentica. Este ca si cum am fi in coma si nu realizam cine si ce suntem. Trebuie sa ne trezim din acesta stare, sa ne recapatam constienta, si sa ne intoarcem in acelasi loc din care am coborat, urcand inapoi cele 125 de trepte. Pe aceasta cale, de jos in sus, noi invingem ascunderea si atingem similaritatea cu Creatorul. Cu alte cuvinte, devenim ca El.

De fapt, nimeni din lumea aceasta nu are sansa sa se trezeasca de unul singur, si nici nu ne putem ridica din punctul de jos care este ingropat sub cele 125 de grade ale ascunderii. Dupa cum a fost spus, Un prizonier nu se poate elibera singur din inchisoare. Din acest motiv, el trebuie sa foloseasca o forta exterioara.

Noi suntem incapabili sa simtim lumea superioara, si prin urmare, existam intr-o falsa realitate. Din cauza inconstientei noastre, noi fantazam ca suntem vii si ca in jurul nostru este o lume plina de oameni, pamantul, si universul. Asemenea imagini apar in mintile noastre inconstiente, si le percepem ca fiind viata reala.

In visele noastre, noi auzim voci care ne spun, Esti inconstient, lipsit de viata reala, de lumea spirituala, dar noi nu avem incredere in ele. Doar aceia care ne privesc de pe margine realizeaza ca suntem in coma.

Trebuie sa fim recunoscatori pentru trezirea punctului din inima. Acesta ne ingaduie sa facem diferenta dintre impulsurile care ajung la noi din alte lumi si din realitati diferite. Marii Cabalisti incearca sa ne familiarizeze cu senzatiile reale, si prin asta sa ne trezeasca la autentica existenta.

Incepand cu Adam, prima fiinta umana care si-a recastigat constienta – si pana acum – a existat un lant mare de Cabalisti, care au ajuns la realiatea autentica. Totusi, astazi, noi toti trebuie sa ne revenim. Doctorul nostru, Baal HaSulam, impreuna cu asistentul sau Rabash au facut toate eforturile posibile pentru a ne ajuta sa ne recuperam constienta. Ei sunt cei care au atras raza Luminii care acum gaseste drumul din realitatea autentica, catre mintea noastra inconstienta, care este inca deconectata.

Din partea 4 Lectia zilnica de Cabala, 16.09.10, Lectia destinata Comemorarii lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: