Compania nu a remarcat pierderea unui soldat…

Întrebare: Uneori, o persoană îşi pierde toate forţele în timpul unei coborâri şi încearcă să scape de munca în grup. Cum putem accelera tranziţia între coborâri?

Răspuns: Nu ar trebui să fugă de grup. Oricine care nu mai vine în grup, în timpul unei coborâri, dăunează întregului grup. Ceilalţi, pur şi simplu, trebuie să-i aducă pe o targă. Prietenii trebuie să fie foarte sensibili la ceea ce se întâmplă în grup. Dacă nu sunt atenţi la prietenii lor care sunt în cădere, care nu mai vin la lecţii, acesta este un semn că nu sunt suficient de serioşi şi că le lipseşte spiritul potrivit pentru a ataca.

Dacă nu credem că fiecare zi este o zi de atac, ca pe front, atunci nu vom înţelege că nu putem câştiga dacă pierdem chiar şi un prieten. Un prieten care cade în luptă, perturbă integritatea armatei şi distruge liniile, dar noi nu suntem conştienţi de asta şi, chiar şi prietenii care cad, nu sunt conştienţi de pagubele pe care le cauzează celorlalţi prieteni. Aceasta înseamnă că, nu muncim la conexiunea dintre noi şi că încetinim progresul nostru.

Noi efectuăm numeroase acţiuni, dar ele ar trebui să fie concentrate pe sentimentul de unitate dintre noi, care este în centrul tuturor eforturilor noastre şi a recompensei noastre. Centrul, locul dezvăluirii Creatorului şi al finalului corecţiei, este în întregime concentrat în punctul conexiunii noastre.

Descoperim ura reciprocă, respingerea şi separarea şi apoi, conexiunea, unitatea şi revelarea Creatorului, doar dacă privim în interiorul acestui punct central de conexiune în grup. Este acelaşi punct pe care trebuie, în mod constant, să-l atingem şi spre care ar trebui să fim atraşi şi singurul punct pe care ar trebui să ne concentrăm.

Dar, în loc de asta, fiecare priveşte în interiorul propriului buzunar.

Din prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 13.09.2013, Shamati 33, Sorţii de Yom Kipur şi Haman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: