Complexitatea Inexprimabilă

Baal HaSulam, „Esenţa Înţelepciunii Cabalei”:

Această înţelepciune nu este nici mai mult, nici mai puţin decât o succesiune de rădăcini, care atârnă în jos pe calea cauzei şi efectului, prin reguli fixe, determinate, impletindu-se într-un singur scop exaltat descris ca „revelaţia Dumnezeirii Sale către creaturile Sale în acest lume … „

Într-adevăr, dacă luaţi corpul unui animal mic, a cărui singură sarcină este de a se hrani, astfel incât să poată exista în această lume, pentru suficient timp încât să devină tată şi să ducă mai departe specia sa, veţi găsi in el o structură complexă de milioane de fibre şi tendoane, după cum fiziologii si anatomiştii au descoperit. Şi există acolo mai mult decât oamenii au descoperit până acum. Din cele de mai sus, puteţi concluziona marea varietate de aspecte şi canale care trebuie să se conecteze, în scopul de a obţine şi de a descoperi acest scop sublim.

Sistemele sunt complicate în această lume, de asemenea, din cauza elementelor infinite care sunt conectate. Nici măcar nu ne putem imagina complexitatea conexiunilor care susţin viaţa într-un corp, deşi pentru o perioadă limitată de timp. Această complexitate nu rezultă din faptul că cineva doar a simtit în acest fel. A inceput de la forma esenţială a atomilor şi moleculelor care s-au conectat, astfel încât alte conexiuni au putut fi formate, prin care sistemele corpului sunt stabilizate: sistemul limfatic, sistemul circulator, sistemul nervos, etc.  În cele din urmă, toate aceste sisteme funcţionează în armonie reciprocă de cooperare.

Astfel, organismul se dezvolta cum ar trebui. În scopul de a susţine viaţa fiziologică la un nivel minim, astfel încât va fi posibil să te ridici de la ea la existenţa spirituală, este nevoie de un sistem complex, elegant.

Este la fel şi în spiritualitate, dar aici complexitatea, încorporarea reciprocă, este infinit mai mare. Ştiinţa convenţională a explorat doar o mică parte din lumea noastră, în timp ce Cabalistii au atins fenomene diferite, prin penetrarea în adâncimea lor, toată calea până la rădăcinile lor, ajungând la Lumina de bază şi la vas.

Deoarece este imposibil să se exprime acest lucru în cuvinte, astfel încât să fii capabil să-ţi imaginezi ceva, Cabalistii se limitează la regulile de bază prin descrierea de Partzufim, linii, cercuri, Lumini, vase, Sefirot, Reshimot, etc. Ei ne spun despre lumi, despre sistemul Sfinţeniei şi al impuritaţii, deoarece ei nu doresc să deruteze oamenii prin a merge în profunzime mare, şi doar ne spun despre conexiunile de bază cu sursele într-un limbaj adecvat, care este înţeles numai de cei care au atins spiritualitatea .

Chiar si fără aceasta, sursele Cabalistice care au fost descoperite au provocat confuzie şi au adus un mare rău, deoarece oamenii le-au citat ieşite din context şi au descris imaginile prin încercarea de a le conecta la lumea noastră. Astfel, diverse cărţi care descriu toate tipurile de farmece au fost publicate, care interferează grav cu înţelegerea corectă, serioasă şi pură a lumii spirituale. În cele din urmă, doar au derutat publicul larg. Cunoştinţele şi înţelegerea pe care Cabalistii a vrut să le transmită unul altuia a ajuns la destinatarii greşiţi, au fost denaturate, şi au devenit tot felul de diferite „surogate”.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala, 8/6/12  „Esenţa Înţelepciunii Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed