Conectarea la profesor

Lucrul principal al studiului nu este a aprofunda fenomenele distinct, ci legăturile între ele: cum depind fenomenele unul de altul, în mod direct și opus. Asta înseamnă că studiul ne oferă o imagine a legăturilor între toate părțile realității.

Asupra acestui lucru păstrăm întreaga noastră atenție în timpul lecției. Învățăm despre legăturile dintre elemente precum și despre elementele reale. Este imposibil să studiem un singur lucru. Se pare că o persoană nu poate studia de la sine. Prin urmare, este scris: ”Am învățat de la toți elevii mei”. Profesorul nu învață de la sine, ci de la studenții săi. Deci, dacă diseminăm înțelepciunea Cabala sau predăm educația integrală, învățăm de la studenții noștri și astfel avansăm.

Dar, dacă nu predau și nu am studenți, nu pot avansa. Nu putem învăța de la elevi și asta este o condiție esențială. Acum putem înțelege de ce cabaliștii ne îndeamnă să diseminăm înțelepciunea Cabala. Nu facem o favoare pentru cineva, ci pentru că asta ne ajută.

A învăța un student înseamnă a stabili o legătură între el și Creator. Aceasta este de fapt, ceea ce profesorul învață pe elevul său: cum să se conecteze la Creator. Asta înseamnă că profesorul este între Creator și elev ca un mediator, un ghid, un conductor.

Un student se conectează la Creator prin profesor ,dacă o vrea sau nu. De fiecare dată când reînnoiește legătura sa cu Creatorul, fie în mod pozitiv sau negativ, toate schimbările sunt prin conductor, prin profesor. Indiferent ce face elevul, dacă urcă sau coboară, activează acest conductor și profesorul câștigă prin asta.

Este imposibilă conectarea la Creator , doar dacă sunteți un ghid, un conductor care transmite grupului sau unui student. Asta înseamnă că nu este nevoie a corecta o persoană ci, mai degrabă, atitudinea sa față de ceilalți, inclusiv Creatorul.

Din congresul de la Verona, ”a doua zi”, 22.11.2014, Lecția 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: