Conexiunea cu Lumina

Există două etape în dezvoltarea umană: superioară şi inferioară. În plus, noi (WE) reprezentăm partea superioară, deoarece avem punctul din inimă (•). Ne pasă de dezvoltare, simţim şi înţelegem importanţa sa, ne facem griji, nu suntem indiferenţi, avem o conexiune cu Lumina, pe care nu o ştim nici noi.

Pe de altă parte, umanitatea nu are legătura directă cu Lumina şi oamenii trăiesc în cadrul civilizaţiei noastre, având grijă de nevoile comune pentru hrană, sex, familie, bani, onoare, putere şi cunoaştere. Ei nu au nevoie de altceva. Totuşi, astăzi, există o situaţie particulară: lumea s-a scufundat în criză. Practic, toată lumea o simte şi nimeni nu poate face nimic. Aici, trebuie să înţelegem că, această criză este cauzată de apropierea constantă de Lumină, care se manifestă în noi, subminând instituţia familiei, distrugând educaţia copiilor, lipsindu-ne de empatie în relaţiile dintre oameni şi ne slăbeşte. În general, multiplele faţete ale crizei ne aduc într-un punct în care bunăstarea şi vechile speranţe par că ne “scapă printre degete ca apa”. Aceasta se întâmplă deoarece noi nu suntem în măsură să intrăm în contact, în cadru, cu Lumina care se descoperă din ce în ce mai mult.

Deci, avem un motiv să mergem spre oameni şi să le explicăm de ce se simt rău. Baal HaSulam scrie despre acest subiect, că trebuie să devenim “o împărăţie de preoţi”, pentru a ajunge la oameni şi să le spunem cum să corecteze situaţia, cum să facă faţă crizei. La urma urmei, ieşirea sa se găseşte în unitate (Σ), prin metoda de formare integrală (∫).

Dacă ne unim, criza va dispărea, deoarece în unitatea noastră, vom începe să dezvăluim Lumina. Este aici, dar nu îi corespundem, ea este încă ascunsă şi, prin urmare, ne simţim tot mai mult în întuneric. Dacă noi corespundem Luminii, atunci ea se manifestă în noi în calitatea originală, luminând viaţa cu bunătate, care construieşte conexiunile între noi şi ne împlineşte.

Astfel, avem doar două posibilităţi:

–           să ne unim, devenind asemănători Luminii, astfel că ea se va revela în noi;

–           să nu ne unim şi ea se va revela în alt mod, dar la timpul său, pe drumul durerii şi suferinţei, cauzate de divergenţa noastră crescută între ea şi noi.

Totuşi, umanitatea nu poate să înţeleagă metoda corecţiei sau să simtă ceva, deoarece ea nu are lucrul cel mai important, punctul din inimă.

Astfel, depinde de noi: datorită punctului din inimă, avem o conexiune cu Lumina. Deci, vom deveni o punte de legătură între aceasta şi lumea întreagă. Mai mult, dacă în toate generaţiile de la Adam până în prezent, cabaliştii au creat anumite grupuri, astăzi nu este suficient. În trecut, puterea spirituală a grupului era suficientă pentru a revela Lumina. Au existat numeroase perioade în care grupurile erau constituite din câţiva oameni, zeci, sute sau chiar mii. Totuşi, noi trebuie să integrăm micile noastre grupuri în alt mod.

Noi, grupul nostru, nu putem obţine o conexiune cu Lumina, dacă nu luăm în considerare întreaga umanitate. Noi avem o mare dorinţă şi totuşi, nu suntem în măsură să o realizăm. Anii trec şi noi suntem aparent, la “relanti”. Închişi în grupurile noastre, suntem ca un câine care se învârte în jurul cozii. Există multe eforturi şi puţin efect.

De ce ? Pentru că ne lipseşte nevoia, sentimentul lipsei. Nu avem această mare lipsă cu care să putem atinge Lumina. Şi, dacă nu o vom avea, nu contează dacă vom lucra din greu sau nu. De aceea grupurile stagnează de ani de zile. Trebuie să aibă întreaga omenire conectată la ele, nu miliarde de persoane dintr-o dată, dar este necesar să înceapă să lucreze în această direcţie. Trebuie “să meargă la mase” şi să le conecteze la noi.

Apoi, în răspuns, vom avea o mare dorinţă, o mare nevoie. Da, este doar o simplă nevoie naturală pe baza necesităţilor obişnuite, dar o vom transforma într-un elan spiritual şi vom cere Creatorului împlinirea spirituală. Ridicăm dorinţele lor şi cerem: “Dă-ne Lumina! Dă-ne unitate”” Această dorinţă spirituală trezeşte Lumina care ne atinge în răspuns, se dezvăluie în noi şi noi o aducem oamenilor.

Astfel, această Lumină rezolvă toate problemele. În lumea noastră, nu ne lipseşte nimic, cu excepţia conexiunii între oameni. Graţie conexiunii corecte, vom fi în măsură să organizăm totul. Singurul lucru este de a consolida relaţiile între noi în mod corect.

Din congresul virtual din America, 16.11.2013, Lecţia 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: