Conexiunea intre grup si Intreprindere

Toti gandesc ca intreprindere se refera la munca pe care o facem in timpul zilei, in timp ce munca in grup contine studiul nostru comun. Totusi, asta este incorect. Intreprinderea (fabrica) este tot ceea ce apartine distribuirii materialelor noastre, media, pregatirii pentru diferitele evenimente si alte lucrari materiale si fizice. Daca pregatim mancarea pentru masa de Sambata acum, aceasta apartine intreprinderii. Exista unbucatar sef, omul responsabil si muncitorii care executa totul si nu conteaza daca sunt voluntari sau muncitori platiti.

Pe de alta parte, grupul este o unificare ideilor, in care fiecare persoana isi anuleaza egoismul si este dispus sa se uneasca cu ceilalti pentru a obtine o stare spirituala. Este diferit fata de modul in care ne unim pentru a publica un ziar, un website, un Program TV, si asa mai departe. Toate aceste actiuni sunt actiuni ale grupului, dar pentru a produce rezultatul dorit toti trebuie sa fie dispusi sa se uneasca intr-o piramida unde exista un sef si un subordonat, ca intr-o intreprindere. Trebuie sa facem asta pentru a distribui un produs.

Nu conteaza daca oamenii primesc un salariu sau nu, la ce ora muncesc si daca ei pregatesc o masa la centru sau fac un program TV. Chiar daca initial am luat o decizie voluntara de unire pe baze egale, daca esti sef imi dai mie ordine si eu ca subordonat sunt obligat sa le execut.

Cu alte cuvinte, cand ne apropiem de o sarcina, facem un angajament voluntar conform cu abilitatile noastre si facem, de asemenea, un angajament de a urma ordine, da a fi disciplinat si supus ierarhiei. Astfel, in interior suntem toti egali; suntem un grup in forma unui cer. Dar in exterior avem relatii de manager si angajat, in forma unei piramide. Oricum, toti se unesc ca unul.

Unificarea in intreprindere este atunci cand ne unim pentru a realiza conexiunea prietenilor in cadrul intreprinderii. Mentinem ierarhia pentru ca dorim sa mentinem unificarea noastra. Dorinta de a fi in grup ma obliga sa urmez ierarhia si imi aplec capul si ascult persoana care este numita ca manager al meu.

Sa presupunem ca astazi am fost trimis la munca in bucatarie si ma ingrijesc de ce mi-a spus liderul echipei. Cu toate ca poate sunt mai destept sau mai destoinic ca el, prietenii au decis ca trebuie sa muncim conform unui program de responsabilitate. Vin la munca si acolo nu sunt prieteni. Trebuie sa ma inspir sa lucrez prin primirea de combustibil de la grup, dar trebuie sa lucrez intr-un fel care este conform pentru o intreprindere.

Chiar daca o persoana poate sa vina la centrul nostru doar pentru cateva ore pe zi dupa slujba sa zilnica, pe durata acestor ore el devine un muncitor in intreprindere, la fel ca si cum ar fi platit pentru munca. Asta pentru ca el vine acolo pentru a primi fie avansare spirituala, fie – materiala. El primeste implinire si nu conteaza sub ce forma! Totusi, pentru anumite motive, oamenii separa un lucru de altul si sunt surprinsi cand cineva cere ceva de la ei. Oamenii se gandesc, Nu suntem prieteni in grup? Nu! Suntem lucratori ai frontului spiritual! Lucram pentru Creator.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: