Conflictul dintre Lumile Noi Si Vechi Din Interiorul Meu

In interiorul capatului fiecarui grad (Rosh) apare un conflict intre Lumina si  ecran, adica intre intentia „de dragul daruirii” si placerea care este simtita in mod direct in interiorul vointei de a se bucura. Placerea directa este ca si cum simt ceva gustos in gura, si acest gust este conectat direct cu dorinta mea.

Insa acum trebuie sa provoc o lovitura, adica sa introduc o noua apreciere, sa ma introduc pe mine intre placere si dorinta care impreuna se afla interiorul meu. Trebuie sa stau intre ele si sa dau o forma noua legaturii, pentru ca din acestea doua, eu vreau sa il inalt pe Creator astfel incat acestea sa se desfete una pe alta cu daruire!

Aceasta se numeste lovitura (Hakaa) pentru ca am iesit impotriva acestei legaturi directe dintre placere si dorinta. Si in virtutea acestui fapt, eu inalt capatul acestui grad.

„Fata” Partzuf-ului este forma daruirii  pe care o persoana a construit-o din noile relatii pe care vrea sa le stabileasca intre placere si dorinta. El se afla intre ele si nu le lasa sa intre in contact direct pentru ca el doreste ca acestea sa se afle in relatie doar in forma daruirii. Astfel el construieste forma Partzuf-ului spiritual.

Adica, forma Parzuf-ului este construita pe baza noilor relatii dintre plecere si dorinta. Dupa aceea, Partzuf-ul nu mai doreste sa accepte toate celelalte parti ale placerilor si dorintelor care sunt incapabile sa ia forma daruirii, forma Creatorului. Rezulta ca el este lasat cu un exces de dorinte si Lumini care se afla in spatele acestor calcule.

Atunci apare un conflict intre formele directe ramase, aceste Partzuf aditional, separat in care dorinta si placerea sunt conectate direct- si noul, intregul Partzuf care a fost construit care contine legaturile corecte intre placere si dorinta, creand o „fata”. Si persoana simte ciocnirea dintre aceste doua forme: dintre primirea totala pentru sine, asa cum il convinge Creatorul sa faca, si noua forma a daruirii pe care tocmai a creat-o. Ciocnirea reciproca a acestor doua forte este numita „ciocnirea dintre Lumina care inconjoara si cea interioara.’

Din partea 4 Lectia Zilnica de Cabala 7/20/11, „Prefata la Intelepciunea Cabalei’

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed