Congresul este pentru toti

Trebuie sa ne pregatim pentru Congres. Unii oameni vin acolo pregatiti in totalitate; ei deja stiu ca la aceasta adunare primim fortele necesare pentru a continua drumul.

De asemenea, exista viata si dupa Congres. Vom avea totusi multe de corectat inauntrul nostru si in lume. De aceea, Congresul ne ofera ocazia de a lucra cu noi insine (munca interioră). Odată cu inspiratia, oamenii vor incepe sa facă o analiza: “In acest moment sunt inspirat, ma ridic deasupra mea cu ajutorul grupului, care ma influenteaza. Grupul este un intermediar in atingerea importantei scopului si in a mă ridica deasupra mea”. Unii oameni percep ceea ce li se întamplă exact în acest sens.

Altii nu sunt pregatiti pentru aceasta apropiere. Isi pierd capul, urmeaza curentul comun si nu sunt constienti de situatie. Insa, e si asta un lucru bun: vor fi inspirati si analiza poate veni mai tarziu.

La sfarsitul zilei, fiecare va avea un mare beneficiu de la Congres, chiar si participantii care nu prea stiu de ce au venit.De asemenea, ii invitam si pe cei care au fost alaturi de noi la un moment dat si, din diferite motive ne-au parasit. Incercati sa veniti la Congres, sa petreceti ceva timp alaturi de noi si sa va verificati pe voi insiva inca o data.

Viata ne ofera uneori momente cand o persoana este “scoasa din joc” si revenirea e o adevarata lupta cu obstacolele. In orice caz, parasirea caii spirituale este inacceptabila, indiferent de circumstante.

Acei care au parasit-o deja, au acum ocazia de a reveni pe calea cea dreapta iar eu ii sfatuiesc sa o faca. Am vazut cum oameni rataciti au avut rezultate foarte bune dupa revenire.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 10/26/10, “Tot Israelul are o parte din lumea urmatoare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: