Congresul prin eforturile noastre proprii

Cele două congrese actuale, Krasnoyarsk şi St. Petersburg, marchează începutul unei noi etape. De acum încolo, vom începe pregătirea practică pentru unificarea la nou nivel. Dacă unul din cercurile noastre din întreaga lume nu participă la proces, ei vor fi aruncaţi de o parte şi nu putem permite asta. Desigur, nu vom „ataca” pe cineva, nici nu vom impune cerinţe intransigente, dar trebuie să înţelegem că avem nevoie să ne unim în viitorul apropiat.

Toate studiile noastre, întreaga noastră cale, întreaga corecţie este dirijată spre unitate. Şi progresiv, să spunem în şase luni, ar trebui să conducem pe toată lumea la această stare.

În prezent, suntem implicaţi într-o pregătire pe scară largă, înainte de congresul de la St. Petersburg. Ar trebui să fie rezultatul unei pregătiri comune, pe care nu am avut-o încă. Trebuie să simţim „prima mână”, să o simţim cu  „fiecare fibră a inimii”. Viaţa noastră întreagă, lumea noastră, realitatea actuală sunt o pregătire a corecţiei finale. Spunem că acela care nu a muncit, nu a pregătit Sabatul în avans, ce va mânca în ziua de Sabat? În esenţă, întreaga perioadă de şase mii de ani este pregătire, adică adăugarea de vase, de dorinţe, pe care le curăţăm, mai întâi, de egoism şi apoi le corectăm pentru a primi, în scopul de a dărui.

Mă adresez tuturor: acum facem mai multe eforturi pentru congres şi trebuie să ne familiarizăm cu ceea ce ne aşteaptă acolo, în avans. Tema congresului, calendarul său precis, cântecele şi evenimentele, toate acestea se raportează la pregătire. Grupurile noastre din întreaga lume trebuie să ştie ce va avea loc la St Petersburg pe parcursul celor trei zile.

Apoi, ei vor fi în măsură să planifice timpul lor în avans şi să se organizeze astfel încât să nu stea în faţa ecranului în aşteptarea a ceva nou. Este rău dacă pentru noi, noile lucruri sunt elemente „tehnice” formale. Nu avem nevoie de surprize externe, ci doar interne. De aceea, cu cât devenim mai familiarizaţi cu elementele externe, cu atât va fi mai bine.

Avem nevoie să traducem cântecele şi sloganurile congresului în principalele limbi. Toată lumea trebuie să ştie, în avans, detaliile de organizare, programul, planul locurilor, temele pentru întâlnirea prietenilor, fiecare detaliu. Aceasta va fi „infrastructura” procesului de pregătire.

Trebuie să construim intenţiile deasupra lui, să citim unele documente, să ascultăm muzică specială, etc. Nu avem nevoie de surprize. Dacă unei persoane-i place ceva, ea poate asculta cu plăcere de o sută de ori, fără a fi sătulă la următoarea ascultare. Este repetiţia care formează vasul. Dacă ea nu aduce plăcere prima oară, va veni atunci când există deja Reschimot care sunt umplute.

Este spus: „Voi mânca ce am stocat în avans”. Un succes semnificativ, la un moment crucial, nu este posibil decât graţie unei pregătiri minuţioase.

Până acum, am luat doar un mic avantaj din întâlnirile noastre, deoarece nu ne-am pregătit aşa cum trebuie.  De data aceasta, dacă pregătirea este bună, veţi simţi cât de eficient poate fi congresul. Prin pregătire, vom construi vasul colectiv şi eforturile noastre sunt baza unităţii viitoare.

În schimb, ajungi la congres fără pregătire şi saluţi, întâmpini prietenii şi rămâi singur printre „zgomotele exterioare”. Fără pregătire prealabilă, nu voi fi capabil să mă simt integrat în două mii de persoane şi prin ei, în alte două milioane. De aceea, există un singur risc, că în loc de pregătire să te scufunzi în anticipare. Acestea sunt două lucruri diametral opuse.

Vorbim despre un moment psihologic cheie. Nu mă bazez pe circumstanţe, nu-mi spun: „Va fi o zi, va fi hrană”. Nu, eu pregătesc hrana pentru această zi, altfel voi muri de foame, deoarece atunci va fi prea târziu. Ştiu exact la ce să mă aştept, ceea ce am nevoie în ceea ce priveşte toate detaliile, toate subtilităţile. Muncesc trei zile, apoi vine ziua de Sabat.

Dacă discuţiile noastre vă „motivează” doar să staţi şi să aşteptaţi ceva, atunci la congres, „masa” noastră va fi goală. Deci, nu aştept la nimic, nu sper la nimic, dar pregătesc toate lucrurile necesare. Şi atunci, sunt sigur de reuşită.

A patra parte a Cursului zilnic de Cabala, 25.06.2013, Scrierile lui Baal Hasulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: