Conștiința unită în lumea noastră și în lumea spirituală

942Întrebare: În lumea noastră există așa-numita înțelepciune a mulțimii. Care este diferența dintre această conștiință unită și cea din lumea spirituală?

Răspuns: Faptul este că, în lumea noastră, atunci când vrem să investim împreună într-o cauză comună, ne anulăm parțial. Prin urmare, fiecare își exprimă opinia pentru a obține un rezultat general bun. Folosim într-un fel inconștient acest principiu cabalist.

Anulându-mă, mă adun cu ceilalți; „Să încercăm împreună”. Ca rezultat, obținem ceva mai mult sau mai puțin perfect, mai bun decât a avut fiecare dintre noi separat. Acesta este, în general, principiul corect.

Dar Cabaliştii spun: „Să ne unim, nu pentru a compune o rugă frumoasă sau pentru a rezolva o enigmă, ci pentru a crea un spațiu gol între noi, unde fiecare se aşează, eliberat de egoism”.

Asta este când mă străduiesc și vreau să fiu aici cu alții, apoi adunăm toate părțile libere de egoism. Această conștiință nu are nimic de-a face cu sinele fiecăruia. Practic, este gol pentru că nu îl avem. Îl creăm doar prin propriile noastre eforturi și atunci un nivel superior, o conștiință superioară, se manifestă în interiorul său.

Întrebare: Jung a introdus următorul concept de conștiință colectivă: unitate bazată pe arhetipuri comune care sunt acceptate și înțelese de toți membrii grupului. Care este diferența dintre acest tip de unitate și unitatea conștiinței bazată pe auto-anulare?

Răspuns: Cabaliștii au obiective diferite și o tehnică diferită. Tehnica depinde de obiectiv, de ceea ce vreau să ating. Vreau să obțin calitatea de a dărui, să mă conectez cu ceilalți, deasupra mea. Adică vreau să schiţez o calitate de la mine, care nu se află în mine, astfel încât să apară deasupra mea. În acest caz, eu sunt, ca să spun așa, baza deasupra căreia doresc să mă creionez.

Întrebare: Deci, diferența constă în nivelul de conexiune cu câmpul informațional?

Răspuns: Desigur! Ridicându-mă în acest fel, nu aduc niciuna din supărările mele, nicio eroare sau nimic în acest sens. În măsura în care fac asta, încep să o simt, sau cel puțin o parte din radiația sa.

KabTV “Întâlniri cu Cabala” 29.03.2019

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: