Construiește-ți Sinele Spiritual deasupra Sinelui Corporal

608.01Întrebare: Potrivit Cabalei, pentru a ne dezvolta spiritual, adică pentru a schimba intenția de la egoistă la altruistă, trebuie să ne schimbăm natura. Cum se dezvoltă un astfel de obicei?

Răspuns: Acesta nu apare ca un obicei, ci ca o necesitate urgentă datorită faptului că o persoană vede cât de rea este natura sa. Doar din acest motiv decide în mod conștient să o schimbe.

Inițial, ajunge aici în mod pur egoist pentru că vede că va fi mai bine pentru el dacă acționează în acest fel. Vrea să știe despre viața sa, moarte, scopul existenței și modul de a obține ceva mai mare și de a învăța în această viață, așa-numita mecanică cerească care îl controlează și îl corectează. Vrea să se ridice deasupra altora, să simtă că el creează.

Când începe să aprofundeze acest lucru, vede că poate fi cu adevărat mai înalt decât ceilalți, mai mare decât alții și nu pentru un scop rău. El vrea doar să vadă, să știe, să creeze. Din ceea ce explică Cabala, îi devine clar că acest lucru se poate face numai prin dobândirea de noi calități – calitățile de dăruire și iubire – calități care sunt mai presus de ființa umană obișnuită.

Treptat, el începe să înțeleagă că, în general, acest lucru este probabil imposibil. Trece printr-o perioadă foarte gravă în care trebuie să se depășească, să se forțeze să meargă mai departe, pentru a primi din studiile sale cu natura, din relațiile sale cu natura, o energie specială care îl va schimba, îl va corecta și îl va ridica deasupra egoismului. În acest fel, o persoană construiește sinele spiritual deasupra sinelui corporal.

KabTV „Stări spirituale” 25.06.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed