Construind Noi Scari Spre Paradis

Intrebare: Care este cea mai rapida si cea mai eficienta modalitate de a disemina Kabbalah in lume?

Raspunsul meu: Se pot folosi diverse modalitati intrucat acum urcam pe o scara pe care nu a mai urcat nimeni inainte. Nimeni pana acum. Kabalistii au folosit o metoda proprie si si-au invatat studentii folosind aceeasi metoda provenita de la Adam, primul Kabalist. Mai tarziu Abraham a format o metodologie si un grup care, eventual, a devenit poporul lui Israel. Totusi, la un moment dat au cazut de la acel nivel spiritual si in ultimii doua mii de ani Kabalistii si-au transmis cunostintele de la unul la altul.

Acum, totusi, traim intr-o era in care milioane de oameni din toata lumea si-au trezit dorinta pentru inaltare spirituala si merg acum odata cu noi. Sa studiezi Kabbalah in mod individual tine de domeniul trecutului. Astazi ne reintoarcem la intentia originala a lui Abraham de a oferi corectare tuturor Babilonienilor.

Cum ar trebui sa diseminam Kabbalah in aceste conditii noi? Putem doar sa spunem ceea ce gandim si ceea ce simtim, dar nu stim nimic sigur pana nu acumulam destula experienta. Nici chiar Rabi Shimon nu a putut sa ne dea un sfat intrucat aceste stari noi de dezvoltare nu au fost inca explorate.

Pe timpul lui Baal HaSulam, el spera ca ziarul sau va schimba situatia, dar a fost inchis imediat. A publicat apoi carti iar discipolii sai s-au gandit ca acestea vor declansa o revolutie spirituala iar oamenii vor vedea in sfarsit ca se afla in intuneric. Dar lumea a mers mai departe si nimic nu s-a schimbat.

Din acest motiv incercam in prezent diferite metode si abordari pentru a o descoperi pe cea mai eficienta. Un lucru este clar: Diseminarea trebuie facuta la o scara cat mai larga si in toate limbile posibile pentru oricine din lume. Abraham a vrut sa faca cunoscuta aceasta stiinta tuturor in Vechiul Babilon, iar astazi Babilonul s-a extins incluzand intreaga lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: