Construirea Incubatorului Spiritual

Nu putem persevera in lipsa intelepciunii Kabalei, care ne pune direct vizavi de Creator. Ne explica cum sa Il studiem, cum sa construim un incubator pentru dezvoltarea noastra si cum sa implicam datele furnizate de natura. Avem nevoie de aceasta intelepciune deoarece suntem incapabili de a crea ceva din nimic; in schimb trebuie sa organizam fortele ce ne sunt date de natura.

Daca nu o facem pe cont propriu, Creatorul ne va ajuta. Daca nu ne construim mediul (incubatorul dezvoltarii noastre) folosind anumite forte in mod corespunzator, Creatorul ne arata cum, dar El o face din partea opusa. In acest fel, El ne demonstreaza ca relatiile noastre cu aceste forte sunt inselatoare si false.

Cratorul ne construieste un incubator, dar din perspectiva noastra, acesta ne apare defect. Pe masura ce ii dezvaluim structura, incepem sa intelegem ca atitudinea noastra e defecta, nicidecum, incubatorul. Incubatorul este perfect. In momentul in care ne vom schimba atitudinea, acesta va incepe sa functioneze; are mare grija de noi si ne ofera sansa sa devenim viitori pui. Functionarea sa depinde de participarea noastra. Aceasta stare este opusa starilor anterioare de neanimat, vegetativ si animat, in timpul carora natura a facut munca, nu noi.

In acest moment trebuie sa ne facem propriile investigatii si cercetari si in mod voluntar sa pornim acest sistem. In alte cuvinte ne construim un mecanism care inlocuieste Creatorul! Daca vom reusi, atunci vom deveni similari Lui! Ne continuam munca pe care El ne-a lasat-o in mod intentionat neterminata. Imi voi contrui aceasta masina cu ajutorul fortelor pe care El ni le-a dat; eu sunt cel ce construieste Creatorul si astfel devin mai cunoscator si mai intelegator, similar cu El.

Creatorul (Lumina care Reformeaza), mediul, invatatorul si cartile (tot ceea ce ne sporeste dezvoltarea spirituala) devin incubatorul nostru spiritual. Organizarea sa ar trebui sa fie optima, pentru a permite Creatorului sa se ingrjeasca de noi si sa ne aduca in starea perfecta, ceea ce inseamna ca El ne-a schimbat cu scopul de a deveni similari Lui. Acest proces devine un incubator pentru puii spirituali; in acest fel ar trebui sa ne tratam sufletele.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: