Copilul plânge și adulții sunt fericiți

Ar trebui să fim fericiți că avem posibilitatea de a disemina înțelepciunea Cabalei peste tot în lume; așa cum Baal HaSulam a spus odată: „Sunt fericit că m-am născut într-o generație în care este posibil să publicăm înțelepciunea Cabalei.”

Din momentul în care avem posibilitatea de a împlini metoda corecției, ar trebui să tratăm întreaga lume ca pe un mijloc pentru a corecta. Apoi, ne vom simți fericiți pentru oportunitatea ce ni s-a dat în scopul de a lucra și de a corecta. În cele din urmă, vom primi toată recompensa bună pe care am creat-o, construit-o și câștigat-o noi înșine.

Trebuie să fim fericiți atunci când există două componente în același timp: corupția, care este revelată, și metoda accesibilă, în scopul de a o corecta. Acest lucru se datorează faptului că noi trebuie doar să facem efortul corect și toată lumea Ein Sof (Infinită) va fi dezvăluită în noi.

Trebuie să arătăm lumii bucuria noastră, speranța, euforia și încrederea, în loc de teama care înghite lumea de astăzi: bucurie, mai degrabă decât teamă, încredere și o cunoaștere clară a ceea ce se întâmplă și va continua.

Nu este suferința lumii, ci fericitele dureri ale nasterii. Atunci când un nou-născut plânge, toți cei din jurul lui sunt încântați; corpul nostru, ego-ul nostru plânge, în timp ce partea umana din noi este fericită. Trebuie să explicăm acest lucru tuturor și să-i atragem spre noi prin spiritele noastre ridicate.

Trebuie să îmbunătățim acest lucru, deoarece lumea continuă să se deterioreze mai jos și mai jos în abis, în sentimentul de disperare, neputință și disperare. Trebuie să simțim bucuria foarte puternic, speranța, o cunoaștere clară, încrederea, că tot ceea ce este revelat este numai în favoarea noastră, din moment ce totul este gata pentru corecție, pentru „masa regelui.”

Totul depinde de modul în care ne îndeplinim misiunea, prin înțelegerea faptului că a venit timpul pentru corectarea interioră și pentru diseminarea externă pe scară largă a înțelepciunii Cabalei. Este foarte important în ce măsură vom fi capabili să radiem bucuria și încrederea pe plan extern către lume, acționând cu răbdare și atenție.

Ar trebui să înțelegem că o persoană care nu este unul dintre noi consideră că este dificil să perceapă această atitudine. Se poate irita și supăra că suntem într-o stare opusă de cea în care se află, neîmpartașind problemele și grijile ei, că suntem fericiți în timp ce toți ceilalți plâng. Trebuie să fim atenți față de oameni și treptat, ușor și cu răbdare să le explicăm cum să iasă din această criză.

Noi ar trebui să explicăm oamenilor că în momentul în care ne schimbăm abordarea, vom corecta deja un pic atitudinea noastră față de Creator și vom fi mai aproape de Lumina superioară. De aceea, vom începe să simțim această realitate; vom simți că nu sunt doar cuvinte goale, ci că există ceva în spatele lor.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala, 5/9/12, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed