Corectarea in Trei linii: un exaltant si complementar compromis

Prefata la Comentariul Sulam, Punctul 31, 32: … Linia dreapta, ce apartine de Hasadim, doreste sa anuleze Or Hochma din linia stanga, pentru a ilumina doar Or Hasadim. In schimb, linia stanga, care tine de Or Hochma, doreste sa anuleze Or Hasadim din linia dreapta si sa ilumineze doar pe Or Hochma. Datorita acestei dispute, nici una din ele nu straluceste, din moment ce Or Hasadim din linia dreapta are deficit de Or Hochma, asa cum unui Guf (corp), ii lipseste Rosh (cap), si Or Hochma din linia stanga este intuneric complet, pentru ca Or Hochma nu poate straluci fara Hasadim.

Si nu exista o alta corectie la aceasta disputa decat prin linia de mijloc, creata de cel inferior, care ridica acolo Man, in forma liniei de mijloc. Se realizeaza Zivug cu Lumina Superioara … si asta constrange linia stanga sa se uneasca cu linia dreapta.

Cele doua linii, stanga si dreapta, ne sunt pregatite de Sus, dar linia de mijloc doar noi o putem pregati. Noi inaltam cererea noastra(MAN) la ecran, si astfel obtinem corectia: Linia stanga si linia dreapta se unesc, complementandu-se una pe cealalta si ajungand astfel la un compromis. Asta are de a face cu libertatea de alegere a fiecaruia. O persoana se conecteaza in sistemul mecanic existent al liniilor de stanga si de dreapta, si genereaza o calitatie noua, care nu exista pana atunci: dorinta de a fi similar cu Creatorul.

Eu folosesc credinta mai presus de ratiune, dorinta care este total independenta de orice se petrece. Nu imi fac griji in legatura cu linia stanga sau dreapta, nici fata de Hasadim sau Hochma; singurul meu scop este sa ma unesc cu Creatorul. Din acest motiv eu nu il percep ca pe un compromis (o linie nu se poate anula singura fara sa tina cont de cealalta), ci doar ca pe un mijloc de a atinge unitatea. Acesta e motivul pentru care, un compromis este posibil.

Este similiar cu a apropia doi oameni care au o neintelegere puternica si care nu sunt pregatiti sa isi schimbe opiniile, nici macar putin. Cu toate acestea, eu nu am nici o intentie sa ii unesc si sa ii reconciliez. Am un scop mult mai exaltant: sa obtin ceva mai inalt. Cu toate acestea, fac asta folosind puterea ambelor linii.

Mi-am stabilit un obiectiv, care este mai presus de toate: de a deveni similar cu Creatorul si de fuziona cu El. In acest caz cele doua linii pot fuziona si se pot complementa reciproc, deoarece ele simt perfectiune in legatura cu acest obiectiv. Nici una dintre linii nu obtine ceea ce isi doreste; insa, implicarea lor in atingerea scopului le calmeaza.

Linia de mijloc straluceste pentru ele. Este mica in comparatie cu ele, dar aceasta atinge perfectiunea Creatorului. Aceasta este o perfectiune mai inalta decat cea pe care ar obtine-o individual, deoarece aceasta perfectiune izvoraste din fuziunea cu Creatorul.

Din a doua parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 30.05.10, Prefata la Comentariul Sulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed