Corectarea incepe cu Babilon

Despre Creatie ne referim in general ca Babilon. A fost creata in afara dorintei care s-a dezvoltat in afara celor patru faze ale Luminii, care coboara prin lumi si nasterea si spargerea structurii lui Adam in decursul careia dorintele de a primi si a darui s-au amestecat, astfel incat fiecare dorinta contine parti din toate celelalte.

Dupa aceea, Lumina straluceste deasupra acestor stari sparte si dorintele incep sa trezeasca de la stadiul nemiscat la vegetativ, animat si nivelurile vorbitoare ale naturii. Dar impreuna cu dezvoltarea ulterioara a egoismului in oameni, acum 5770 de ani in urma, dorinta de a darui a aparut intr-o persoana, Adam. Acesta este inceputul corectiei si din acest motiv timpul se masoara dupa Adam.

Douazeci de generatii au evoluat apoi in pregatirea corectiei reciproce. Prima manifestare de rupere completa este mentionata ca Babylon. Din acel moment mii de oameni au urmat calea lui Adam in revelarea Creatorului, si de aceea ei au fost numiti „om”, „fiul lui Adam”.(Ben Adam).

Lumina continua sa se reverse peste toate aceste dorinte rupte si influenta ei evoca in ele manifestari ale dorintelor de a darui, aceasta creandu-le discomfort. Omul instinctiv incepe sa caute, sperand sa isi implineasca dorinta. Vrea sa isi arate adevarata stare si sa gaseasca motivul pentru spargerea proprietatilor de a darui si a primi. Asta este ceea ce il indruma inspre Creator.

Din prima parte a  Lectia zilnica de Cabala 9/28/10, “Ce este Argintul, Aurul, Israel, Natiunile la lucru”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: