Corectati inseamna uniti

Primul principiu al educaţiei: Natura este unită iar noi suntem opusi fata de ea.

Partea întâi: Cercetarea naturii şi societăţii ne arata că toţi suntem interconectati. Oamenii sunt un singur organism sau un singur sistem în interiorul sistemului naturii.

Aşa cum beneficiaza părţile unui organism viu, la fel si noi ar trebui să ne unim unul cu altul, deasupra tuturor diferenţelor, pentru binele întregului corp.

Astăzi, descoperim treptat acest lucru si, prin urmare, cerem umanitatii prezente starea globala şi integrala. Este globala, deoarece în zilele noastre interconectarea în rândul populaţiei intregii lumii este fortata sa se dezvaluie. Dintre toate părţile sale şi în toate diferenţele sale, indiferent care sunt, conexiunea este relevata ca un factor necesar.

Acest lucru vine din partea naturii, mai degrabă decât din dorinţa noastră de a fi interconectati sau nu. Este pur şi simplu un fapt că de la o zi la alta, descoperim mai mult şi mai mult legăturile dintre noi.

Apare o  întrebare: Oare aceasta conexiune exista înainte? Sau am fost deconectati înainte şi acum interconectarea noastră s-a format şi este exprimata?

Această întrebare trebuie să fie împărţita în două. Pe de o parte, suntem şi întotdeauna am fost interconectati într-o unitate totala, perfecta. Aceasta este starea noastră faţă de Creator şi nu este un criteriu pentru a măsura ceva. Această unitate este numita Infinit (Ein Sof): starea Infinitului, lumea Infinita, Malchut a Infinitului. Cu toate acestea, trebuie încă să-o atingem în senzaţiile noastre.

Chiar acum noi, toată omenirea, trecem prin nivelurile de dezvoltare. Trebuie sa modernizam interconectarea noastra in fiecare moment. De-a lungul istoriei ne-am dezvoltat pe nivelurile mineral, vegetativ şi animal, până când am atins nivelul uman şi după aceea la nivelul uman din nou am trecut prin aceeaşi sub-niveluri: mineral, vegetativ şi animal, până ce am ajuns la epoca modernă a gradului uman din gradul uman – „umanul în om”

Acesta este modul în care am trecut prin întregul proces de pregătire umana şi am început să dezvoltam umanul în noi. „Umanul în om” este asemănarea cu Creatorul pe care trebuie s-o dobândim astăzi. Asemănarea cu Creatorul este acelaşi lucru ca şi interconectarea globala si integrala dintre noi toti. Astăzi ne aflăm la începutul fazelor de unificare – unitatea ce se întâmplă in afara de realizare, conştientizare, şi dorinţa. Acesta este modul în care trebuie să fie de la sfârşitul nostru.

De aceea acum noi nu suntem evaluati în raport cu lumea Infinitului, ci în relatie cu cât de mult înţelegem, realizam, şi suntem gata să luam forma unitatii pe care natura sau Creatorul a pus-o inaintea noastra. Nu încerca să fii un om drept, indiferent de modul în care iti imaginezi acest concept. Trebuie să fii corectat în funcţie de condiţiile în care te afli.  „Corectat” înseamnă unit. Există doar un singur lucru pe care trebuie sa-l facem – se ne unim unul cu altul.

Pe calea către unitate trecem prin faza daruirii, de dragul de a darui („Nu face altora ceea ce tu urăsti sa ti se faca”) şi apoi a primirii de dragul de a darui („Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”). Cu toate acestea, principiul este neschimbat: Toata educarea omului constă în unificarea cu aproapele său.
Natura devine exprimata mai mult şi mai mult globală şi, prin urmare, trebuie să fim, de asemenea, globali şi sa ne unim cu ea.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 3/16/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed