Corectează dorinţele în loc să le foloseşti

În lumea noastră, noi existăm la nivelul animal. De aceea noi putem lua de la natură numai ce ne este necesar pentru susţinerea corpului. Însă, noi extragem resursele ei pentru necesităţile nivelului de vorbitor. Spre deosebire de nivelul animal, nivelul „uman” din mine cere mai mult, vrea bani, onoare, cunoştinţe. Aceste dorinţe nu pot fi satisfăcute prin violarea naturii.

Pot să iau câteva kilograme de metal numit „aur” din ea şi astfel să-mi mulţumesc vanitatea şi dorinţa de putere. Cum se relaţionează metalul la lipsa de putere? De ce folosim resursele de la un nivel pentru nevoile de la alt nivel? Este complet greşit.

Dorinţele referitoare la mâncare, sex, familie, ar trebui să fie îndeplinite după instinctele naturale, care nu distrug natura fiindcă acţionez la nivelul animal. Dacă iepurii, în pădure, nu au destulă mâncare, numărul lor scade, deci ei sunt în balanţă cu natura şi sunt în circuit cu ea direct. În schimb noi, ne plasăm în mod artificial deasupra naturii, exploatând nivelele ei în scopul angajării celui vorbitor.

Corecţia autentică a nivelului vorbitor trebuie să fie diferită. Să folosim natura pentru necesităţi, în timp ce toate celelalte eforturi să fie direcţionate către conexiunea dintre oameni. Astfel corectăm dorinţa noastră de bani, onoare, cunoaştere. Altfel, distrugem nivelele vegetal şi animal, şi este exact la ceea ce suntem martori azi.

În relaţia noastră cu natura, dacă nu ne-am fi folosit dorinţele noastre de bogăţie, onoare şi cunoaştere, ar fi fost mai puţini dintre noi pe pământ, probabil un miliard. Viaţa noastră ar fi fost mai simplă, iar noi nu ne-am fi exploatat dorinţele, în schimb le-am fi corectat. Ca rezultat, viaţa noastră ar fi fost în balans cu natura la nivelele mineral, vegetal şi viu, cât şi cu cel vorbitor.

În plus, acest grad ne-ar fi înzestrat cu senzaţia esenţei interioare a naturii, cu forţa superioară ascunsă în ea. Având corectate dorinţele de bogăţie, onoare şi cunoaştere am fi ajuns să păşim în interiorul naturii şi să vedem în profunzimea existenţei ei eternitate şi perfecţiune.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 5/1/2011 „Pace în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: