Corectia Nu Este Niciodata Individuala

Baal Ha Sulam, „ Introducere la Studiul celor Zece Sfere”, Paragraful 94: Este scris: „Aceia care Ma cauta, Ma vor Gasi”. Cineva poate crede ca nu este nevoie de efort special, chiar si persoana marunta care nu este gata sa faca vreun efort il va gasi pe Creator. Insa inteleptii ne avertizeaza sa nu ne incredem in aceasta interpretare. Dimpotriva, efortul este esential, si daca cineva „nu a muncit si a gasit, nu il crede.”

Daca o persoana merge singura, nu are absolut nici o sansa sa se corecteze. Este scris, „Adunati-va sau muriti.” Atunci cand popoarele lui Israel stateau pe Muntele Sinai, li s-a pus o conditie: Ori va uniti ca un om cu o singura inima, ori acesta va fi locul vostru de veci. Cu alte cuvinte, daca nu va uniti, nu veti dobandi viata spirituala. Cel putin o parte a vasului spiritual trebuie corectata. 

Poate va ganditi, „Cum asta? Asta inseamna ca fiecare trebuie corectat. Trebuie sa corectez o anumita parte a vasului comun?”

Noua ni se pare ca facem corectii individuale. De fapt acest proces cuprinde intreaga lume, doar o parte (99.9%) a  vaselor este corectata fara a realiza acest lucru, in timp ce in alta parte acest lucru are loc in mod constient, dupa ce isi ridica rugaciunea (MAN) si face verificarea necesara. Ca urmare intregul vas comun se conecteaza la procesul corectiei, si trebuie sa cunoastem acest lucru. Este de asemenea motivul pentru care trebuie sa avem grija de ceilalti.

Noi ar trebui de asemenea sa intelegem principiul „munca si realizare”. Intreaga noastra munca consta din efortul nostru de a ne uni, si care duce la „gasirea” Creatorului. Doar dupa ce aceste eforturi sunt facute primim raspunsul sub forma Luminii superioare, care face corectia. Noi trebuie sa facem dovada  autenticei noastre dorinte pentru unitate, care apoi va influienta aceasta dorinta, unindu-ne pe toti, si transformandu-ne intr-un vas.

Atunci toate dorintele- tot ceea ce a fost revelat in timpul spargerii- se conecteaza cu acest vas in noi ca  Aviut, si noi dobandim un vas care este de 620 de ori mai mare decat inainte.

Din partea 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 13/02/2012, “Introducere la Studiul celor Zece Sfere

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: