Crearea unui Vas unificat pentru Lumina

Intrebare: Ai spus ca, Zohar-ul poate fi studiat doar atunci cand devii parte a Vasului sufletului comun. Cum pot deveni o parte din el?

Raspunsul meu: O persoana nu poate face nimic de unul singur, ci este lucrarea Creatorului. Trebuie sa astepti doar, ca El sa faca asta, adica a dori, a spera, si a influenta lucrurile intr-un mod care va realiza aceasta; pe cat de mult esti in stare. Trebuie sa-ti pui toata energia in aceasta si sa speri ca salvarea Creatorului va veni. Asta este tot ce putem face.

Stam in jurul Muntelui Sinai strigand, dupa cum este scris, “fiii lui Israel au strigat prin munca lor”. Unitatea dorintei comune atrage Lumina Inconjuratoare, conform principiului echivalentei de forma, deoarece Lumina Inconjuratoare vine de la Sursa Unica. Cand dorim sa devenim ca un singur om, in scopul de a revela Vasul comun al sufletului (Kli), atunci acesta va fi revelat.

Trebuie sa ne pregatim pentru Congresul din luna februarie, astfel, ca sa fim capabili sa unim dorinta noastra si sa dezvaluim dorinta comuna. Ea poate fi dezvaluita numai in interiorul nostru al tuturor, impreuna, in interiorul intregii natiuni, care include barbati si femei. Aceasta este ceea ce am citit in povestea despre primirea Torei, la poalele Muntelui Sinai, precum si in exodul din Egipt. Este scris ca acest lucru a devenit posibil datorita femeilor virtuoase.

Toate dorintele noastre se vor uni, indiferent daca acestea provin din partea stanga sau dreapta, indiferent daca sunt mari sau mici – vor deveni ca una. Speram ca, atunci cand vom intreprinde aceasta acţiune reciproca, vom dezvalui o dorinta suficienta pentru a fi influentati de Lumina Inconjuratoare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: