Creatorul guverneaza cu dragoste

Intrebare: Pe calea spirituala dorinta mea egoista se confrunta cu senzatii neplacute.

Raspuns: Pana in punctul in care, in sfarsit abandonezi si simti cat de bun este de fapt. Chiar acum te mandresti in sinea ta ca un cocos tantos, asa ca sigur ca asta nu e placut. Dar dupa aceea, tu vei incepe sa apreciezi atitudinea Creatorului  si vei vedea ca de fapt El afiseaza umilinta. Este spus ca acolo unde tu vei descoperi maretia Creatorului, acolo vei afla modestia Lui.

Nu exista nimic mai presus decat modestia, desi egoismul nu e de acord cu asta. Modestia este rezultatul unei reactii la Lumina Inconjuratoare a Creatorului, adica  gradul superior. Nu apare dintr-odata, este precedata de realizarea ca Cel Superior guverneaza cu dragoste. Pentru noi, putere inseamna tiranie si opresiune, pe cand in spiritualitate este exact contrariul. Cel De Sus iti arata masura in care El  se apleaca  inaintea ta. Si tu incepi sa-l pretuiesti pentru asta.

Intrebare: In acea situatie, cine cu cine lucreaza, El cu mine sau eu cu El?

Raspuns: E o munca reciproca. Este spus: „Eu sunt primul”. In alte cuvinte, superiorul aduce tot ce e legat de starile tale, tu existi intotdeauna in circumstante create de el. Deci, inainte de toate, trebuie sa-ti amintesti ca traiesti intr-o lume creata de EL. Si dupa aceea, trebuie sa privesti din exterior „Cum reactionez eu la asta? Sunt eu capabil sa fac ceva sau sunt complet neputincios? Sunt furios?  Strig? Cum raspund eu la starea mea actuala? As putea trece spre o stare dorita? Si care este asta exact?

In cautarea mijloacelor pentru a realiza aceasta tranzitie, vei descoperi ca singura posibilitate este de a-ti schimba starea cu una superioara.Asta inseamna ca va trebui sa-I ceri Lui sa faca asta.

Cat despre Cel de Sus, El a construit o ordine stricta, un lant de stari prin care El trebuie sa te conduca. Daca esti de acord cu planul Lui, daca ceri sa treci la starea urmatoare, vei constata asta  ca ceva bun si favorabil. La urma urmei, tu doresti asta si El implineste. In fine, daca nu ceri urmatorul stadiu, atunci El ti se va infatisa prin insusiri neplatute si senzatii urate.

Deci lantul a fost stabilit si totul depinde de pregatirea ta. Fortand starea superioara, tu primesti asta ca pe un dar si contrariul, respingand  noul grad, vei simti asta sub forma suferintei, din care fara indoiala vei invata cate ceva.

Raspuns: Da. Pentru a ridica MAN ai nevoie de o cerere pentru corectie.

Intrebare: Totusi, umilinta ma priveaza de putere, Este imposibil sa avansezi astfel, cat timp dezvoltarea este construita pe o dorinta egoista puternica. Ce-mi mai ramane mie dupa auto-renuntare? Poate voi obtine o noua minte, dar eul meu esential, eu insumi, nu va mai exista.

Raspuns: Autorenuntarea se realizeaza totusi prin puterea mintii, prin intermediul cunostiintei stranse, intime a Creatorului, cand eu imi plec capul, asta e, atunci lucrez complet asupra dorintei mele. Autorenuntarea este o  tranzitie spre actiunea de daruire. Incep exact cu autorenuntarea, accept  o noua ordine a muncii in concordanta cu care am nevoie sa ma unesc cu ceea ce ma inconjoara si mai mult, sa patrund dorintele lor, sa formez un nou vas. Asta necesita o multime de actiuni diverse si interdependente pana cand imbin in acord partile dependente.

Astfel nu exista un capat aici. Creatorul pur si simplu vrea ca tu sa f ii „ün baiat bun, istet”. Cand tu te pleci in fata Creatorului, tu de fapt te pleci in fata calitatii de daruire, inaltand-o in fata egoismului tau si continuand munca cu aceasta proprietate. Incepi deci sa atasezi egoismul tau daruirii.

Din partea a 4a a „Lectiei zilnice de Cabala” din 29.05.2012, Baal HaSulam „600000 de suflete”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: