Credinta: O Recompensa Pentru Munca

Din articolul „Motivul pentru care Anularea de Sine in fata Creatorului este Dificila” (Shamati): Rezulta deci ca esenta muncii unei persoane sta doar in a ajunge la senzatia de existenta a Creatorului, adica a simti existenta Creatorului, ca ‚intregul pamant este plin de gloria Sa.”….Persoana nu ar trebui sa se gandeasca la nimic, adica singura recompensa pe care o doreste pentru munca sa ar trebui sa recompensa cu credinta in Creator.

Unele cuvinte au un dublu inteles. In fond, sensul original in Ebraica merge pana la Adam, primul om si Abraham, care a strans in vechiul Babilon un grup de oameni pe care i-a invatat cum sa il reveleze pe Creator. Initial, cuvantul a indicat radacina spirituala si a avut un sens spiritual. Insa astazi, in lumea noastra materiala, aceste cuvinte ar putea avea sensuri complet opuse.

De exemplu, faimoasa fraza din Ecleziastul „Desertaciune a desertaciunilor, totul este desertaciune (Avel Avalim)” inseamna ca totul este construit din Lumina Reflectata (Avel), rezultatele muncii umane in daruire. In lumea noastra de astazi, fraza a capatat un cu totul alt inteles, de ceva care nu are valoare.

Acelasi lucru s-a intamplat si cu cuvantul „credinta.” Cand oamenii lui Israel au devenit detasati de sentimentul spiritual, acest cuvant a inceput sa aiba sensul de ceva ascuns, despre care nu trebuie sa stim daca exista sau nu. Noi credem ca exista, desi nu avem nici o dovada. Adica, sensul cuvantului „ credinta” si-a pierdut sensul adevarat, senzatia Creatorului.

Acest lucru s-a intamplat cu multe alte cuvinte. Si de aceea noi nu intelegem ce este scris in textele Cabaliste pentru ca ele descriu starile spirituale.

Dificultatea muncii spirituale consta in faptul ca noi nu avem credinta in Creator, nu Il simtim. Si de indata ce o persoana incepe sa il simta pe Creator, are o alta problema; cum sa se ridice deasupra acestui sentiment si prin vointa sa sa prefere daruirea catre Creator. In fond, aceasta daruire nu ar trebui sa fie fortata sub influenta revelarii Creatorului, ci ar trebui sa se ridice deasupra acestei revelatii datorita valorii sale crescute. Altfel, va fi doar rezultatul muncii unei persoane care venereaza Creatorul si nu ar fi munca in asta.

Intre timp, dificultatea muncii noastre consta in faptul ca noi nu simtim forta superioara- singurul lucru vare controleaza lumea. In momentul in care persoana reveleaza acest sentiment, se preda si este de acord cu totul. Prin urmare, singurul nostru scop este revelarea Creatorului si trebuie sa ne concentram toate eforturile de a-l revela pe El in functie de similaritatea proprietatilor, care poate fi realizata in grup prin conexiune si garantie reciproca.

Din Pregatirea pentru Lectia Zilnica de Cabala 01/08/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: