Cresterea noastra spirituala seamana cu o samanta sadita in pamant

Intrebare: Ce inseamna in Kabbala sa apelezi la grup?

Raspunsul meu: Sa apelezi la un grup kabalistic inseamna ca o persoana este total neajutorata, ca se ineaca intr-un ocean, se gaseste intr-o situatie oribila, moare de foame – si dintr-o data, descopera ca exista oameni buni peste tot in jurul sau, care vor sa-l ajute. Trebuie doar sa le ceara si sa le arate ca vrea ajutor de la ei!

Trebuie sa fie sigur ca il vor ajuta. Nici nu are nevoie sa ii auda spunand ca sunt de acord cu asta. Totul depinde de persoana, la fel ca perspectiva sa asupra atitudinii Creatorului fata de noi. In realitate, Creatorul este intotdeauna gata sa ajute, iar grupul e acelasi lucru ca si Creatorul. Daca eu ma anulez in fata grupului si astept sa primesc ajutor de la el, atunci il voi primi! Se va intampla automat. Nu depinde de anumiti oameni din grup, caci eu ma adresez starii lor launtrice, corectate, care se afla in Lumea Infinitatii si pe care, poate, inca nici ei nu pot sa o simta.

Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa am nevoie de el cu adevarat. Trebuie sa fiu disperat din cauza propriei mele neputinte si sa cred ca voi putea sa o fac numai cu ajutorul lor, numai daca primesc sprijinul lor, garantia lor reciproca, energia lor si tot restul. Daca ma anulez in fata lor in acest fel, atunci voi reusi cu siguranta.

Insa eu trebuie sa ma anulez complet. Pentru ca o samanta sadita in pamant sa creasca, ea trebuie mai intai sa putrezeasca. La fel, si o persoana trebuie mai intai sa respinga tot ce e al sau, pentru ca grupul sa o poata influenta in masura deplina. Atunci, persoana va patrunde intr-o viata noua; din samanta care a putrezit va incolti o noua planta. Dar asta nu se va intampla pana ce nu putrezeste samanta.

Noi credem ca ne-am alaturat altora si ca lucram sa construim ceva impreuna, dar nu este asa. O samanta trebuie sa se anuleze pe sine, iar atunci, mediul o va influenta. O persoana trebuie sa inteleaga ce trebuie sa primeasca de la grup – de ce minerale are nevoie, de ce fel de umezeala, caldura si oxigen. Trebuie sa se dezintegreze, pentru a putea sa absoarba influenta mediului.

Insa noi credem ca toata umezeala, mineralele si oxigenul sunt in noi. Insa noi nu continem decat Reshimo, nimic altceva. Restul vine de la mediu, caci intregul sistem spiritual este construit pe conexiunea noastra.

Daca in corp este transplantata o noua celula, atunci intregul organism incepe sa lucreze la ea. Insa trebuie sa anulam fortele protectoare ale ego-ului, care resping un corp strain si nu il lasa sa se conecteze. Asta e ceva ce trebuie sa facem singuri.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed