Cresterea spirituala este in analogie cu stadiile cresterii umane

Cel mai important lucru pentru noi acum este sa formulam abordarea corecta a studiului. Cu adevarat, nu exista nimic de studiat in cartile de Kabbalah, de vreme ce putem sa studiem numai ceva ce putem sa simtim prin sentimentele noastre si sa investigam cu ratiunea noastra. Insa ceea ce facem in prezent este sa asteptam si sa ne  contam pe o forta miraculoasa (Segula), pe Lumina Superioara, incercand sa o atragem la noi.

Noi existam in starea de ascundere (simpla si dubla), pana ce trecem de Machsom si incepem sa simtim Lumea Superioara. Deocamdata, sarcina noastra este sa iesim din starea inconstienta si sa incepem sa simtim ca suntem in starea de ascundere, ca ceva ni se ascunde. Aceasta descoperire (sau senzatie) a ascunderii este ceea ce ne va duce la relevatie.

Ar trebui sa ne simtim ca si cum am fi in intuneric si ar exista cineva care asteapta in apropiere, urmarindu-ne prin crapaturi si prin ferestre – “Metziz Aleynu Mi Halonot.”. Atunci cand ajungem la revelatie, primul stadiu va fi “daruirea de dragul daruirii”—calitatile Bina, Hafetz Hesed.

In acest stadiu nu exista investigare, ci noi doar dobandim calitatile si forta daruirii. Aceasta este starea revelatiei simple. Apoi, inaintam la “primirea de dragul daruirii”, unde putem sa facem investigatii. Acesta este stadiul revelatiei duble.

Daca raportam asta la stadiile umane de crestere, atunci primul stadiu de ascundere (in care existam in prezent) este ca o copilarie. Apoi, ne ridicam la nivelul “daruirii de dragul daruirii” si dobandim calitati spirituale – calitatile Bina. Asta se poate asemana cu stadiul acumularii de cunostinte si al invatarii sau, cu alte cuvinte, adolescenta, tineretea si formarea (scoala, facultatea).

Dupa aceea, incepem sa primim de dragul daruirii. In acest stadiu, suntem ca un savant care investigheaza si invata despre lume, facand noi descoperiri. Aici incepe stiinta; este momentul in care lucram activ cu dorintele, primind inauntrul lor, de dragul daruirii. Ca urmare, putem sa le investigam, fiind similari cu Creatorul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed