Cresteti-va dorinta spre un nou nivel

Baal Ha Sulam , „Arvut (Garantia Reciproca)”: Cu aceasta responsabilitate colectiva, fiecare membru al natiunii a fost eliberat de grijile legate de nevoile trupului sau si poate tine Mitzva, „Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti” pe deplin si poate da tot ceea ce el a avut oricarei persoane nevoiase.

Asta inseamna ca noi vom primi o atat de mare placere in simtirea noastra incat in viata noastra corporala nu vom simti nevoia a nimic altceva decat ceea ce e necesar pentru existenta noastra, asa cum animalele nu au nevoie de prajituri, ci doar de hrana naturala si asta e suficienta pentru ele. Daca dorintele noastre, care nu sunt de nivel animalic, vor inceta sa ne deruteze si va rasari nivelul „Uman”, noi vom elimina tot ce este de prisos si care doar polueaza pamantul si vom lasa doar ce avem nevoie pentru necesitatile de baza ale vietii corporale.

Prin conexiunea cu altii vom ajunge la implinire pe nivelul „UMAN”, similar Creatorului. Apoi, sigur nu va ganditi la placerea personala exceptand ceea ce e necesar. Noi descoperim Creatorul in conexiunea cu altii, si astfel binenteles ca dam toate puterile noastre spre nevoile altora. De aceea se spune: „Eu ma aflu in oamenii mei”.

Odata ce el nu mai e ingrijorat pentru existenta trupului lui, el stie cu certitudine ca este inconjurat de 600000 iubiti loiali, care sunt gata sa-i poarte de grija.

Acesta este societatea suportiva care inalta importanta conexiunii in ochii mei si imi confera un sentiment de siguranta si nu voi duce lipsa pentru nicio necesitate de baza , societate care permite unei persoane sa poarte de grija tuturor.

Mai tarziu, si aceasta va disparea si se va primi totul multumita unitatii cu societatea, eu nu ar trebui sa vad sistemul care furnizeaza dovezi de dragoste si grija a celor din jurul meu. Dragostea pe care o simt pentru ei va umple toate vasele mele.

Din partea a4a a Lectiei Zilnice de Cabala 31.05.12,  ARVUT (Garantia Mutuala)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: