Criterii pentru două lumi

632.3Întrebare: În lumea noastră, fiecare persoană simte urcușurile și coborâșurile din dorința sa de a primi, adică o împlinire mai mică sau mai mare lină, o schimbare de dispoziție. Acest lucru se poate întâmpla chiar de mai multe ori pe zi, în funcție de situațiile care apar în viața noastră. Care sunt urcușurile și coborâșurile din Cabala, pe calea spirituală?

Răspuns: Calea spirituală este calea către proprietatea dăruirii, care este principala proprietate a lumii superioare.

Lumea noastră este construită pe proprietatea primirii, egoismul, iar lumea spirituală este opusul lumii noastre și este construită pe proprietatea dăruirii. În raport cu asta, există și acolo urcări și coborâri acolo.

Dacă în lumea noastră le simțim pe baza faptului că am primit mai mult sau mai puțin, am câștigat sau am pierdut, în lumea spirituală se simt în raport cu faptul dacă m-am apropiat sau m-am îndepărtat de proprietatea dăruirii.

În plus, dacă în lumea noastră putem lucra cu ajutorul egoismului, putem câștiga mai mult, uneori ne simțim puterea, puterea rațiunii, puterea de voință, puterea de a atinge scopul și, în consecință, ne simțim pe noi înșine în urcare sau în coborâre, atunci în lumea spirituală nu avem puterea de a lucra cu proprietatea dăruirii.

Nu avem nici măcar o idee despre ce este vorba. La urma urmei, când mă gândesc să dăruiesc, calculez automat în mod inconștient: ce îmi va aduce asta, care va fi beneficiul. În caz contrar, nu are sens să dărui.

Nu pot să mă gândesc la asta, atât de egoistă este natura noastră. Prin urmare, cel mai important lucru în Cabala este să stăpânești cumva proprietatea dăruirii, astfel încât să înceapă să funcționeze în noi. Această proprietate există în jurul nostru și se numește Creator.

KabTV „Stări spirituale. Ascensiune și coborâre spirituală. „

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: